29-erių Danijos futbolininkas Kopenhagos stadiono aikštėje sukniubo artėjant Europos futbolo čempionato rungtynių tarp jo komandos ir Suomijos rinktinės pertraukai. Dramatiška saugo gyvybės gelbėjimo operacija baigėsi sėkmingai, sąmonę atgavęs žaidėjas išvežtas į ligoninę, o sustabdytos rungtynės po kurio laiko buvo pratęstos.

Sekmadienio popietę Danijos rinktinės atstovai dar kartą patvirtino, kad Milano „Inter“ klubo futbolininko būklė – stabili, tačiau ligoninėje jam teks užsibūti, nes medikai planuoja atlikti labai išsamius jo sveikatos tyrimus.

„Šį rytą kalbėjomės su Christianu, kuris perdavė linkėjimus komandos draugams“, – naujame pranešime informavo Danijos rinktinės spaudos tarnyba, patvirtinusi, kad žaidėjai ir treneriai sulaukė psichologų pagalbos ir toliau stengsis išlikti kaip vienas kumštis, ką pademonstravo visą pasaulį sukrėtusio incidento metu.


Nors ir šokiruoti, futbolininkai susibūrė aplink ant žolės gulintį Ch. Erikseną ir pridengė jį nuo vaizdo kamerų bei žiūrovų akių, kol medikai stengėsi išgelbėti sportininko gyvybę. Vėliau žaidėjų apsuptyje futbolininkas buvo išvežtas iš stadiono – būtent tą akimirką fotografams ir pavyko užfiksuoti jau atsigavusio Danijos futbolininko žvilgsnį.

Christianas Eriksenas atgavo sąmonę

Nors oficiali diagnozė dar nebuvo įvardinta, Danijos rinktinės treneris Kasperas Hjulmandas žiniasklaidai šeštadienio vakarą užsiminė apie Ch. Erikseno žaidėjo patirtus „širdies veiklos sutrikimus“.

„Tai buvo traumuojanti patirtis. Mes kalbėjomės su žaidėjais ir būtų buvę visiškai suprantama, jei jie būtų nebenorėję sugrįžti į aikštę ir pratęsti rungtynių. Kai kurie buvo pasirengę, o kai kurie – išsekę. Tikrai nėra normalu žaisti rungtynes, kai vieną iš tavo bičiulių ištinka širdies smūgis. Mes turėjome save motyvuoti specifiškai. Turėjome leisti sau džiaugtis, kad Christianas atsigavo, tačiau tuo pat metu atrasti ir agresijos, be kurios eiti į aikštę po tokio incidento buvo tiesiog neįmanoma“, – kalbėjo treneris.

„Po pasitarimo futbolininkai nusprendė eiti ir žaisti už Christianą“, – pridūrė Danijos futbolo federacijos direktorius Peteris Molleris.

Apie tai, kad žaidėjas buvo ištrauktas iš mirties nagų, kalbėjo ir Danijos rinktinės gydytojas Martinas Boesenas, kuris sekmadienį patvirtino, kad Ch. Erikseną rungtynių metu ištiko širdies smūgis.

Viso pasaulio žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose dar šeštadienio vakarą pradėti aptartinėti Danijos rinktinės kapitono Simono Kjaero veiksmai. 32-ejų gynėjas vienas pirmųjų suskubo prie ant žolės sukniubusio Ch. Erikseno ir greitai apvertė šio kūną į reikalingą poziciją, kad šis neužspringtų, kol prie bičiulio atskubėjo medikų brigada.

Simonas Kjaeras

Jis ilgą laiką buvo greta Ch. Eriksseno ir stebėjo, kaip medikams sekasi gaivinti smūgio pakirstą bendražygį, o vėliau vaizdo kameros užfiksavo S. Kjaerą greta į stadioną išbėgusios moters.

S. Kjaeras kartu su Danijos rinktinės vartininku Kasperu Schmeicheliu guodė ir ramino tuo metu gaivinamo Ch. Eriksseno gyvenimo draugę Sabriną Kvist Jensen. Su ja futbolininkas augina du mažus vaikus.

Simonas Kjaeras guodžia Christiano Eriksseno draugę

Apie tai, kiek emocinių jėgų atidavė S. Kjaeras, kalbėjo treneris K. Hjulmandas.

„Simonas buvo giliai giliai paveiktas. Labai stipriai paveiktas. Jis abejojo, ar galės tęsti rungtynes po šios priverstinės pertraukos. Taip, jis bandė, tačiau nepavyko“, – pasakojo futbolo specialistas, S. Kjaerą 63 min. pakeitęs kitu gynėju Janniku Vestergaardu.

Dėl savo veiksmų įtemptos situacijos metu S. Kjaeras sulaukė didžiulio ne tik Danijos, bet ir viso pasaulio futbolo simpatijų palaikymo socialiniuose tinkluose. Gyvenime komandos kapitonas yra geras Ch. Eriksono draugas. Jis taip pat žaidžia Italijoje, tame pačiame mieste, tačiau kitame klube – „A.C. Milan“.


Anot Danijos rinktinės atstovų, čempionato organizatorė UEFA (Europos futbolo federacijų asociacija) po incidento, kai atgaivintas Ch. Erikssenas buvo išvežtas į ligoninę, o šokiruoti Danijos futbolininkai išėjo į rūbinę, pasiūlė dvi galimybes. Viena – pratęsti rungtynes kiek vėliau tą patį vakarą, kita – nukelti mačą į sekmadienio vakarą.

Kai futbolininkai gavo žinutę iš ligoninėje esančio Ch. Eriksseno, jie nusprendė grįžti į aikštę ir žaisti tą patį vakarą, tačiau, anot trenerio K. Hjulmando, „tai jau nebuvo futbolas“.

Iš vėžių išmušta Danijos rinktinė 0:1 pralaimėjo Suomijai, per visas rungtynes atlikusiai vos 1 smūgį į vartus. Šeimininkai turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau Pierre'ui-Emile Hoibergui nepavyko realizuoti 11 m baudinio.

Simonas Kjaeras rungtynėse su Suomija

Kitose šeštadienio B grupės rungtynėse Belgijos rinktinė Sankt Peterburge 3:0 sutriuškino Rusiją, o du įvarčius pelnęs Romelu Lukaku pirmąjį jų skyrė būtent Ch. Eriksenui, su kuriuo kartu šiemet tapo Italijos „Serie A“ čempionais.

„Chrisai, Chrisai, aš tave myliu“, – į kamerą šaukė kol kas rezultatyviausias Euro 2020 čempionato žaidėjas.


Būtent su Belgijos rinktine ateinantį ketvirtadienį teks susikauti Danijos futbolininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)