Pralaimėjimas aikštėje, nors ir skaudus bei stipriai komplikuojantis danų galimybes B grupėje, nublanko prieš išgelbėtą šeimininkų lyderio Christiano Erikseno gyvybę.

Pirmo kėlinio pabaigoje lygioje vietoje ant vejos sukniubusį ir sąmonę praradusį Golazo pravardę turintį saugą gaivino medikai. Tuo metu jo komandos draugai ir oponentai meldėsi, rungtynės buvo iš pradžių sustabdytos, o vėliau ir nutrauktos.

Iš aikštės ant neštuvų išgabentas jau sąmoningas Ch. Eriksenas su deguonies kauke ant veido buvo pristatytas į Rigshospitalet ligoninę.

Po kurio laiko UEFA pranešė, kad Milano „Inter“ žaidėjo būklė stabilizuota: jis kvėpuoja savarankiškai ir bendrauja su gydytojais.

Neabejojama, kad Ch. Erikseno gyvybė neužgeso tik dėl žaibiškos medikų reakcijos. Futbolininkui dar aikštėje buvo atliktas širdies ir plaučių gaivinimas (CPR), kuris palaiko kraujo ir deguonies tekėjimą, kai žmogaus širdis ir kvėpavimas sustoja.

Tai patvirtino ir Danijos komandos gydytojas Martinas Boesenas.

„Buvo akivaizdu, kad jis be sąmonės. Kai nubėgau prie jo, jis kvėpavo, jaučiau pulsą, bet staiga viskas pasikeitė ir mes turėjome atlikti CPR. Jis sulaukė tikrai skubios pagalbos tiek iš medikų, tiek iš viso personalo. Mes padarėme tai, ką turėjome, ir sugebėjome sugrąžinti Christianą. Prieš išvežamas į ligoninę jis su manimi jau kalbėjo“, – pasakojo danas.


Po dviejų valandų grįžę į stadioną Danijos futbolininkai neatrodė panašūs į save. Suomiams užteko vienintelio smūgio link vartų, kad jie iškovotų istorinę pergalę.

Po patirto pralaimėjimo danų strategas Kasperas Hjulmandas kalbėjo, kad tokiomis aplinkybėmis jo auklėtiniams buvo neįmanoma laimėti.

„Tai – sunkus vakaras. Mums visiems buvo priminta, kas gyvenime svarbiausia – kad reikia vertinti santykius ir žmones, su kuriais esi artimas.

Negalėčiau labiau didžiuotis tais, kurie taip gerai juo pasirūpino. Chistianas yra vienas geriausių mano draugų. Rūbinėje žaidėjai kalbėjo, kad nieko nedarys tol, kol nesužinos, kad jam viskas gerai.

Tęsti rungtynes apimtiems tokių jausmų yra neįmanoma. Stengėmės laimėti. Buvo neįtikėtina, kad mes ėjome į aikštę ir žaidėme. Tačiau jeigu atvirai, buvo žaidėjų, kurie emociškai to nebegalėjo daryti, jie buvo palaužti. Tai buvo trauminė patirtis. Nėra normalu žaisti, kai tavo draugą yra ištikusios rimtos širdies problemos. Neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma“, – teigė K. Hjulmandas.


Kitose šeštadienio B grupės rungtynėse Belgijos rinktinė Sankt Peterburge 3:0 (2:0) sutriuškino Rusiją, o du įvarčius pelnęs Romelu Lukaku pirmąjį jų skyrė būtent Ch. Eriksenui, su kuriuo kartu šiemet tapo Italijos „Serie A“ čempionais.

„Chrisai, Chrisai, aš tave myliu“, – į kamerą šaukė kol kas rezultatyviausias Euro 2020 čempionato žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)