61 proc. rungtynių laiko su kamuoliu, 24 smūgiai į vartus, 8 pataikymai į varžovų vartų stačiakampį, 3 pelnyti įvarčiai, 0 praleistų. Tokie buvo esminiai pirmųjų Italijos rungtynių Europos futbolo čempionate statistikos akcentai.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas Italijos rinktinės saugas Leonardo Spinazzola pastebėjo, kad didelę įtaką futbolininkų nusiteikimui ir žaidimui turėjo stadione buvę gerbėjai. „Galima sakyti, kad buvo tobulas futbolas ta prasme, kad mes nuo pat atvykimo autobusu į stadioną pajutome fanų palaikymą. Žaisti su žiūrovais, jausti jų emocijas – tai visai kitas futbolas. Džiugu, kad ir komanda sužaidė puikias rungtynes. Mes nusipelnėme šios pergalės ir esame laimingi ją ją pasiekę“, – po rungtynių teigė 28 metų futbolininkas.

Italijos rinktinė pirmą kartą per 39 Europos čempionatų dvikovas pelnė daugiau nei 2 įvarčius, laimėjo devintą kartą iš eilės, o pralaimėjimo skonio nežino nuo pat 2018 m. rugsėjo. Vis dėlto, po pergalės prieš Turkijos rinktinę italai buvo labai santūrūs ir kuklūs.

„Turime tikrai puikią komandą, labai aukšto lygio žaidjų grupę. Bet mes dar nieko nepasiekėme ir nieko neįrodėme, mūsų šiame čempionate dar laukia ilgas kelias. Svarbiausia – gerai užbaigti pradėtą darbą grupėje, laimėti likusias dvejas rungtynes, o toliau jau bus matyti. Dabar turime pailsėti, atgauti jėgas ir ruoštis artimiausioms rungtynėms“, – konstatavo L. Spinazzola.

Jam antrino ir patyręs Italijos rinktinės gynėjas Leonardo Bonucci. „Tai tik pirmas žingsnis mūsų ilgoje kelionėje. Galime ir turime pasidžiaugti šia pergale, bet taip pat privalome išlikti kuklūs. Akivaizdu, kad šiame čempionate mes galime grumtis su visomis komandomis, jei tik žaisime taip, kaip pirmose rungtynėse: visa širdimi ir kaip vieninga komanda“, – teigė L. Bonucci.

Antrą rungtynių įvartį pelnęs puolėjas Ciro Immobile tikino, kad pirmame kėlinyje Turkija pademonstravo tobulą gynybą. „Mes mėginome išvarginti varžovus keisdami atakos kryptis, daug judėdami be kamuolio, bet pirmame kėlinyje mums niekaip nesisekė rasti spragų Turkijos rinktinės gynybinėse sienoje. Tačiau antro kėlinio pradžioje mums šyptelėjo sėkmė, o po praleisto įvarčio turkai buvo priversti šiek tiek atsiverti, daugiau atakuoti. Atsirado daugiau laisvos erdvės jų aikštės pusėje ir mes tuo puikiai pasinaudojome. Manau, kad pademonstravome kokybišką futbolą, laimėjome prieš stiprų varžovą, o aš galiu tik padėkoti savo mamai, kad išmokė mane kaip reikiamu metu atsidurti reikiamoje vietoje“, – samprotavo 14 kartų Italijos rinktinės sudėtyje pasižymėjęs C. Immobile.

Tuo metu abiejų rinktinių strategai jau žvelgė į kitas rungtynes. „Taip, šiandien mes sužaidėme geras rungtynes. Kadangi tai buvo čempionato atidarymas, tikrai nebuvo lengva. Juo labiau, kad Turkijos rinktinė nėra tokia silpna, kaip kažkam galėjo pasirodyti. Bet mus užvedė ir į kovą vedė stadione susirinkę žiūrovai, jų palaikymas buvo labai svarbus. Tačiau tai jau istorija, dabar turime ruoštis artimiausiam susitikimui su Šveicarija“, – tikino Italijos rinktinės vyriausias treneris Roberto Mancini.

„Buvo ne mūsų diena. Rungtynių eigoje mes per dažnai klydome, mums niekaip nesisekė surengti kokybiškas atakas. Turime pripažinti, kad Italija buvo geresnė komanda, o mes pralaimėjome pajėgesniam varžovui. Bet tai tik vienerios rungtynės, o Europos čempionate mūsų laukia dar mažiausiai du mūšiai. Privalome pamiršti šią nesėkmę ir iš visų jėgų ruoštis dvikovai su Velsu“, – teigė Turkijos rinktinės vyr. treneris. Senol Gunešas.

Šiandien 16 val. Baku mieste susitiks likusios A grupės komandos – Velsas ir Šveicarija.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)