Italai varžovų vartams savo smūgiais grasino net 24 kartus, kai turkai – tik tris sykius ir visus juos netiksliai.

Nugalėtojams po įvartį pelnė Ciro Immobile (66 min.) ir Lorenzo Insigne (79 min.), o pirmasis ne savo noru pasižymėjo gynėjas Merihas Demiralis (53 min.), netyčia krūtine pasiuntęs kamuolį į savų vartų tinklą.

Čempionato atidarymo mače, kurį tribūnose stebėjo kone 16 tūkstančių fanų, kovėsi praėjusiose pirmenybėse ketvirtfinalyje prieš vokiečius kritę italai ir nė grupių etapo barjero neįveikę turkai.

Kitose A grupės rungtynėse šeštadienį Baku mieste susitiks Velso (FIFA 17) ir Šveicarijos (FIFA 13) nacionalinės komandos.

Dėl pandemijos iš praėjusių metų vasaros atkeltas didžiausias Europos futbolo renginys vyks net 11-oje miestų, jame iš viso varžysis 24-ių šalių rinktinės, o titulą gins Portugalijos atstovai.

Lygiai mėnesį truksiančio Euro 2020 nugalėtojas bus išaiškintas finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Dėl COVID-19 apribojimų du miestai atsisakė organizatorių vardo. Iš Bilbao turnyro rengėjo teises perėmė Sevilija, o Dubline turėjusias vykti rungtynes pasidalijo Sankt Peterburgas ir Londonas.

Į aštuntfinalį iškops po dvi geriausias kiekvieno iš šešių pogrupių rinktines bei keturios daugiausiai taškų surinkusios trečias vietas juose užėmusios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)