Futbolo specialisto iš Ispanijos suformuotoje komandos sudėtyje – 26 futbolininkai, kurių didžioji dalis žaidžia elitinėse Europos futbolo lygose ir atstovauja garsiems klubams.

9 rinktinės futbolininkai rungtyniauja Anglijos „Premier“ lygoje, 4 žaidėjai – Vokietijos Bundeslygoje, po 3 – Ispanijos „La Liga“ ir Prancūzijos pirmenybėse, 2 – „Serie A“ čempionate Italijoje.

Kai kurie belgų futbolininkai tarpusavyje neblogai susižaidę ir klubiniame lygmenyje – pavyzdžiui, iš Anglijos „Leicester“ komandos į rinktinę pakvieti net trys žaidėjai: Timothy Castagne, Youri Tielemansas ir Dennisas Praet.

Į sudėtį R. Martinezas įtraukė ir paskutiniu metu Madrido „Real“ gretose kokybiško žaidimo nedemonstruojantį bei traumų lydimą Edeną Hazardą. Dortmundo „Borussia“ komandai atstovaujantis jo brolis Thorganas taip pat pakviestas į rinktinę. Be jo, rinktinei atstovaus ir dar du „Borussia“ žaidėjai – Thomas Meunier ir Axelis Witselis.

Pažymėtina, kad į rinktinę nebekviečiamas vienas iš jos senbuvių Marouane'as Fellaini, tačiau tai netapo dideliu siurprizu, nes pastaruoju metu 33-ejų puolėjas rungtyniauja gerokai žemesniame lygyje – Kinijos čempionate.


Belgijos rinktinės treneris paskelbė ir 11-os rezervinių futbolininkų sąrašą, kuriame esantys žaidėjai į komandos stovyklą būtų pakviesti tuo atveju, jei kas nors iš pagrindinės sudėties patirtų traumą.

Iš praėjusių metų dėl koronaviruso pandemijos perkeltas, bet Euro 2020 pavadinimą išlaikęs Europos čempionatas šiemet vyks skirtingose šalyse. Belgija turnyrą pradės B grupėje kartu su Danijos, Suomijos ir Rusijos rinktinėmis. Į kitą etapą – aštuntfinalį – garantuotai pateks dvi geriausios grupės komandos. Taip pat vietą aštuntfinalyje iškovos ir keturios iš šešių geriausius rezultatus pasiekusių ir trečiose grupių vietose likusių komandų.

Šios grupės varžybos vyks Danijoje ir Rusijoje – Kopenhagos ir Sankt Peterburgo miestuose.

Primename, kad praėjusiame Europos čempionate 2016-aisiais Belgijos rinktinė sensacingai iškrito ketvirtfinalyje, pralaimėjusi poros autsaidere laikytai Velso nacionalinei komandai.

2018-aisiais pasaulio čempionate Rusijoje belgai iškovojo bronzą, tai buvo pirmieji po labai ilgos petraukos šalies vyrų rinktinės medaliai, laimėti kuriame nors iš prestižinių tarptautinių turnyrų.

Anksčiau visai kitai Belgijos futbolininkų kartai 1980-aisiais yra pavykę iškovoti Europos čempionato sidabrą, o 1972-aisiais – bronzą. 1986-aisiais belgai pasaulio čempionate finišavo ketvirti.

Belgijos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Thibaut Courtois (Madrido „Real“), Simon Mignolet („Club Brugge“), Mats Selz („Strasbourg“);

Gynėjai: Toby Alderweireldas (Londono „Tottenham Hotspur“), Dedryckas Boyata (Berlyno „Hertha“), Jasonas Denayer („Lyon“), Thomas Vermaelenas („Vissel Kobe“), Jan Vertonghenas (Lisabonos „Benfica“);

Saugai: Timothy Castagne („Leicester“), Naceras Chadli (Stambulo „Bašakšehir“, Yannickas Carrasco (Madrido „Atletico“), Kevinas De Bruyne („Manchester City“), Leanderis Dendonckeris („Wolves“), Thorganas Hazardas (Dortmundo „Borussia“), Thomas Meunier (Dortmundo „Borussia“), Dennisas Praet („Leicester“), Youri Tielemansas („Leicester“), Hansas Vanakenas („Club Brugge“), Axelis Witselis (Dortmundo „Borussia“);

Puolėjai:
Michy Batshuayi (Londono „Crystal Palace“), Christian Benteke (Londono „Crystal Palace“), Jeremy Doku („Rennes“), Edenas Hazardas (Madrido „Real“), Romelu Lukaku (Milano „Inter“), Driesas Mertensas („Napoli“), Leandro Trossardas („Brighton“);

Rezerviniai žaidėjai: Thomas Kaminski („Blackburn Rovers“), Brandon Mechele („Club Brugge:), Zinho Vanheusden (Liežo „Standard“), Jordan Lukaku („Antwerp“), Thomas Foket („Reims“), Albert Sambi Lokonga (Briuselio „Anderlecht“), Adnan Januzaj (San Sebastiano „Real Sociedad“), Brayn Heynen („Genk“), Alexis Saelemaekers („AC Milan“), Yari Verschaeren (Briuselio „Anderlecht“), Charles De Ketelaere („Club Brugge“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)