R. Baciuška su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano („Can-Am Factory Team“) išsaugojo trečiąją poziciją po penktadienį vykusio paskutinio etapo aplink Yanbu miestą. Čia sportininkams teko nuvažiuoti 328 km, iš kurių 175 km sudarė greičio ruožą.

R. Baciuška finišavo per 1 val. 59 min. 33 sek. ir užėmė penktąją vietą. Jo pagrindinis konkurentas ir komandos draugas čilietis Francisco Lopezas finišavo per 2 val. 8 min. 26 sek. ir rimtesnio iššūkio lietuviui nemetė.

„Esu atsipalaidavęs ir noriu namo, - po finišo šypsojosi R. Baciuška. – Viskas gerai, žinau, kad nebereikės rytoj važiuoti, bet laukia skrydžių maratonas iki namų, bus lyg paskutinis Dakaro etapas.“
Sportininkas prisipažino, kad paskutiniame greičio ruože važiavo saugiai, bet su greičiu.

„Ačiū komandai, rėmėjams ir fanams. Man tai buvo sunkiausias Dakaras iš visų ir mes jį atlaikėme. Labai smagu. Paskutinis etapas nebuvo mano tipo, iš pradžių buvo akmenų, todėl saugojomės. Pavyko nepradurti ratų. Bet kokiu atveju, greičio ruožas buvo kone trigubai trumpesnis nei daugelis, todėl buvo paprasčiau“, – sakė R. Baciuška.

Paskutiniame greičio ruože nugalėjo brazilas Marcelo Gastaldi (1 val. 55 min. 22 sek.). Antroji vieta atiteko Salehui Alsaifui (+23 sek.) iš Saudo Arabijos, trečioji – ispanei Cristinai Gutierrez (+1 min. 12 sek.).

Būtent paskutiniame etape sprendėsi šios klasės Dakaro ralio nugalėtojai. Užtikrintai Dakaro ralyje pirmavęs amerikietis Mitchellas Guthrie jau trasos pradžioje turėjo problemų ir iššvaistė turėtą 25 min. pranašumą prieš antroje vietoje buvusią C. Guttierez. Vėliau amerikietis prarado dar daugiau laiko ir tuo pačiu – lyderio poziciją.

Finišavus abiem dalyviams, paaiškėjo, kad C. Guttierez aplenkė M. Guthrie bendroje įskaitoje ir tapo antrąja moterimi, iškovojusia Dakaro ralio trofėjų. Anksčiau tą yra pavykę tik vokietei Juttai Kleinschmidt.

M. Guthrie jai pralaimėjo 35 min. 46 sek. ir užėmė antrąją vietą. R. Baciuškos atsilikimas nuo ispanės – 58 min. 47 sek.
Lietuvos lenktynininkas šiame Dakare dukart buvo greičiausiųjų trejetuke – septintajame greičio ruože užėmė antrąją vietą, devintajame – trečiąją.

R. Baciuška atskleidė, kad jau po trijų savaičių planuoja startuoti kitose lenktynėse, bet apie šią naujieną papasakos jau būdamas Lietuvoje.

„Challenger“ klasėje iš 42 Dakaro ralyje startavusių dalyvių klasifikuoti 28. Šių metų Dakaro ralį sudarė prologas ir 12 etapų. Iš viso sportininkai per 14 dienų turėjo įveikti 7891 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją