B. Vanagas etapą įveikė per 5 val. 9:20 min. ir užėmė 16-ą vietą. Gera naujiena ta, kad B. Vanagas išvengė klaidų ir didelių problemų bei bendroje įskaitoje išsaugos vietą pirmame dešimtuke.

Tad nuo svajonės – ralyje finišuoti Top-10 – B. Vanagą skiria vos paskutinis 12-asis greičio ruožas, kuriame dalyviai turės įveikti 175 km.

Maža to, Mathieu Serradori ir Lucaso Moraeso ketvirtadienio problemos greičio ruože leido B. Vanagui preliminariai šoktelti net į 8-ą poziciją.

Bendra įskaita:

1.C. Sainz+46:23:47 val.
2.G. De Mevius+1:27:06 val.
3.S. Loeb+1:35:02 val.
4.G. Chicherit+1:42:20 val.
5.M. Prokop+2:17:47 val.
6.G. Botterill+2:41:31 val.
7.G. de Villiers+2:51:09 val.
8.B. Vanagas+3:01:36 val.
9.M. Serradori+3:09:17 val.
10.D. Krotov+3:43:49 val.


Ši diena sėkminga ir Rokui Baciuškai, kuris po 11-o greičio ruož bendroje įskaitoje kyla į 3-ą vietą. Tiesa, tam, kad ją pavyktų išlaikyti, lietuviui teks pasistengti, mat trečią ir ketvirtą vietas skiria vos 3 min. 40 sek.

Vaidotas Žala juokėsi, kad šios dienos greičio ruože važiavo, kaip baba į bažnyčią, mat tris ketvirtadalius trasos ekipažui teko važiuoti dulkėse. Tiesa, kaip sakė pats lenktynininkas, geriausia šios dienos dalis buvo ta, jog ekipažas nepramušė nė vieno rato. Šios dienos greičio ruože V. Žala finišavo 8-oje pozicijoje.

Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas šio greičio ruožo nepabaigė. Paskutinį kartą ekipažas buvo fiksuotas 7-ame kelio taške, kuris žymi 292-ą kilometrą greičio ruože. Vėliau sportininkai pasakojo, kad teko sustoti dėl plyšusio generatoriaus diržo, kurį pasikeitęs ekipažas jau buvo pradėjęs važiuoti toliau, tačiau netrukus trūko ir antras, tik ką pakeistas diržas. V. Jurkevičius pasakojo, kad jie turėjo dar vieną, tačiau jau seną diržą, kurį bandė panaudoti, tačiau to padaryti nepavyko – jis buvo per trumpas, todėl ekipažas greičio ruožo nebebaigė. Lietuviai juokavo, kad automobilis spyriojasi, todėl jiems sėkmingai važiuoti pavyksta tik kas antrą dieną.

Gintas Petrus pasakojo, kad ši diena jam buvo gana sėkminga, nors ir sunki. Lenktynininkas džiaugėsi, kad ekipažui pavyko išsaugoti visus sveikus ratus.

Po ketvirto kelio punkto (178 km) ralio debiutantas, keturračių įskaitos lenktynininkas Antanas Kanopkinas strigo valandai. Jo komanda informuoja, jog likus 200 km iki finišo šios dienos etapas Antanui baigtas.

„Tolimiausioje atkarpoje nuo kelio, kalnynuose, perskilo ratlankis. Antanas sraigtasparniu grįžta į bivuaką. Keturratis bus parskraidintas, tikėkimės iki rytojaus. Daugiau informacijos pasidalinsime vėliau“, – praneša lenktynininko komanda.

Laisvydas Kancius po finišo taip pat pripažino, kad diena buvo sunki ir tokia ji buvo ne tik dėl itin akmenuotos trasos, tačiau ir dėl bendro nuovargio. Vis dėlto, lietuvis dar vieną finiša pasiekė 4-oje pozicijoje, o šią vietą išlaiko ir bendroje įskaitoje.

Emilijai ir Arūnui Gelažninkams šią dieną nepavyko finišuoti šviesiai, tačiau ekipažas džiaugėsi įveikęs greičio ruožą. Emilija prisipažino, kad diena buvo sunki, ekipažas pramušė vieną ratą, tačiau Arūnui jį pavyko pakeisti per 3 minutes, tad komanda ypač daug laiko dėl to neprarado.

Šią dieną Dakaro dalyviai iš Al Ulos pajudėjo Yanbu apylinkių link, tačiau, kaip skelbia lenktynių šeimininkai, kelias tikslo link lengvas nebus. Šiame greičio ruože numatyta, kad 77 proc. sudarys dirvožemio ir purvo trasos, dar 19 proc. teks įveikti akmeningais ruožais, o likę 5 proc. numatyti smėlyje.

Bendroje keturračių klasės rikiuotėje pirmauja Manuelis Andujaras, argentinietis po ketvirtadienio greičio ruožo turi 8:14 min. pranašumą prieš 11-ą etapą laimėjusį Alexandre'ą Giroud.

Laisvydas Kancius lieka 4-as (+6 val. 46:43 min. nuo lyderio), nuo trečios vietos jį skiria beveik 3 val. deficitas.

Motociklų įskaitoje – Brabeco pranašumas

XI greičio ruožą laimėjo Rossas Branchas, kuriam tai antra pergalė šių metų Dakaro ralyje. Tiesa, jo pergalė iš esmės situacijos bendroje įskaitoje nekeičia. Čia pirmaujantis amerikietis Ricky Brabecas 11-ame etape atsiliko vos 32 sekundes ir bendroje įskaitoje tebeturi 10:22 min. pranašumą prieš R. Branchą.

Trečias bendroje įskaitoje – Adrienas van Beverenas (+14:31 min. nuo R. Brabeco).

Paskutiniame etape penktadienį dalyviai turės įveikti 175 km. R. Brabecui tai būtų antras laimėtas Dakaro ralis karjeroje: pirmą kartą pergalę amerikietis laimėjo 2020-aisiais.

Bendra įskaita po XI etapo:

1. Ricky Brabec 49:37:57 val.
2. Ross Branch +10:22 min.
3. Adrien van Beveren +14:31 min.
4. Jose Ignacio Cornejo Florimo +38:44 min.
5. Kevin Benavides +41:19 min.

Vienuoliktas Dakaro greičio ruožas

Pirmasis startas šią dieną numatytas 6:35 val. Lietuvos laiku. Kaip jau įprasta, motociklininkai prie starto linijos stoja pirmieji.

Lietuvių starto laikai Dakaro vienuoliktame greičio ruože:

Laisvydas Kancius – 7:52:30 val.;
Antanas Kanopkinas – 8:01:30 val.;
Benediktas Vanagas ir Kuldar Sikk – 8.56 val.;
Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas – 9:43 val.
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza – 9:44 val.;
Rokas Baciuška ir Oriol Vidal Montijano– 9:56 val.;
Gintas Petrus ir Jose Marques – 10:24:30 val.;
Emilija Gelažninkienė ir Arūnas Gelažninkas – 10.32:30 val;

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)