Sekmadienį, vos po vidurnakčio, Vilnių pasiekė iš Dakaro grįžęs Rokas Baciuška. Vėlyvą valandą oro uoste netrūko žmonių, kurie su ovacijomis, vainiku ir skanduotėmis sutiko trečiąją vietą „Challenger“ įskaitoje iškovojusį lietuvį.

Pats R. Baciuška juokėsi, kad šią dieną jis įveikė dar vieną greičio ruožą, mat kėlęsis 6 val. ryto pradėjo savo kelionę namų link ir tik 1 val. lėktuvas, kuriuo jis skrido iš Varšuvos, nusileido Vilniaus oro uoste. Negana to, lenktynininko laukė dar ilga kelionė iki gimtosios Tauragės.

Dakaras buvo sudėtingas, nes buvau vienas, kaip pirštas, bet atlaikėm. Beduinas trečią kartą mano rankose. Visi kalba apie rekordą, bet mes padarėme rekordą – niekas Baltijos šalyje dar neturi trijų beduinų. Pas mane dar vienas važiuoja namo ir jis tikrai – ne paskutinis, tai galiu pažadėt. Norėčiau padėkoti fanams, šeimai, draugams, kurie ir šiandien čia atvažiavo“, – kalbėjo R. Baciuška.

Lenktynininkas prisipažino, kad jaučiasi pavargęs, tačiau kartu teigė, kad kada nors į Lietuvą atveš dar didesnė beduino statulėlę.

Paklaustas, ko pritrūko, kad ji lietuvio rankose būtų dar šiemet, R. Baciuška teigė, kad viską lėmė technika, mat varžovų bagiai buvo galingesni nei tas, su kuriuo važiavo lietuvis.

„Žinojom, kad konkurentai buvo greitesni, bet mano tikslas buvo parodyti, kad iš komandos aš esu greičiausias ir aš tai padariau“, – sakė R. Baciuška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją