Pasak sportininkų, diena buvo labai techniška ir ilga, o trasoje esantis akmenų kiekis planus griovė ne vienam ekipažui. Taip pat šiandien „Rentway Dakar team“ nepavyko finišuoti šviesoje, kadangi nors trasoje ir buvo greitų atkarpų, diena buvo ilga ir varginanti.

„Organizatoriai sakė, kad šiandien bus sudėtinga diena, tai taip ir buvo. Mums pavyko prakirsti tik vieną ratą, tačiau ir tai nutiko prieš pirmąją kuro užpylimo zoną, tai net nepastebėjau, nepajaučiau smūgio. Tiesa, ne visiems ekipažams taip sekės – vieną savo padangą paskolinome kitam ekipažui, mat jie sugebėjo prakirsti net penkis ratus, ne mes pirmieji juos gelbėjam,“ – finiše kalbėjo E. Gelažninkienė.

Šturmanaujantis A. Gelažninkas džiaugėsi savo karjeros rekordu.

„Noriu pasidžiaugti, jog šiandien prakirstą ratą pakeičiau per 3 minutes. O ir su navigacija nebuvo jokių problemų, važiavome ramiai ir stabiliai. Važiuojant pro akmenis, galėjau šaukšte kiaušinį vežti, būtų neiškritęs. Svarbiausia – dar vienas saugus ir užtikrintas finišas, belieka paskutinis greičio ruožas, bet atsipalaiduoti neverta.“

11-ąjį greičio ruožą „Rentway Dakar Team“ įveikė per 6 val. 28 min. ir 16 s. ir toks fiksuojamas laikas preliminariais duomenimis leidžia komandai užimti 11-ą vietą dienos įskaitoje.

Penktadienį baigiasi ne tik darbo savaitė, bet ir Dakaro ralis. Uždarymas nusimato su trumpu, bet tikrai ne lengvu 12-uoju greičio ruožu. Jame laukia 175 kilometrai, tačiau, kaip teigia organizatoriai, net ir tokioje Dakaro raliui trumpoje atkarpoje, gali spręstis dalyvių užimamos pozicijos bendroje turnyrinėje lentelėje. Greičio ruožą daugiausiai sudarys smėlis (71 proc.) ir akmenys (26 proc.), tad vėl bus itin svarbu saugoti ratus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją