Sportininkams trečiadienį teko įveikti 612 km trasą aplink Alula miestą. Greičio ruožą sudarė 371 km.

Etapo nugalėtoju tapo visą laiką pirmavęs brazilas Marcelo Gastaldi. Jis greičio ruožą įveikė per 3 val. 44 min. 13 sek. Antrąją vietą užėmė argentinietis Nicolas Cavigliasso (+1 min. 26 sek.), trečiąją – argentinietis Davidas Zille (+6 min. 33 sek.). R. Baciuška nugalėtojui pralaimėjo 7 min. 29 sek.

Lietuvos lenktynininkas greičio ruožo pradžioje prarado keletą minučių ir buvo nukritęs iki 14-os pozicijos, bet vėliau R. Baciuška važiavo greitai ir be klaidų, kas leido šoktelėti iki ketvirtosios vietos.

„Lyderius pasivyti bendroje įskaitoje bus sunku, bet taip, šiandien važiavome visai gerai, tik prakirtome vieną ratą ir kelias sekundes paklaidžiojome. Buvo labiau akmenuotas etapas. Liko dar dvi dienos ir visko dar gali nutikti. Bandysime kovoti dėl podiumo, bet jeigu varžovai neturės problemų, tai bus sunku kažką atlošti“, – sakė R. Baciuška.

Tik netrukus lietuvis sužinojo, kad vienas iš pagrindinių varžovų išties turėjo problemų. Trečioje pozicijoje bendroje įskaitoje esantis čilietis Francisco Lopezas šiandien M. Gastaldi pralaimėjo net 45 min.

Dabar ketvirtoje vietoje bendroje rikiuotėje esantis R. Baciuška nuo jo atsilieka jau tik 8 min. 25 sek.

„Kol kas nei vienas etapas nebuvo malonus. Galbūt paskutinė diena bus lengvesnė, – šypsojosi R. Baciuška. – O gal ir tie paskutiniai 175 km bus vien akmenys ir teks mums dar pavargti. Iš tiesų jau norisi grįžti namo, todėl pradedame skaičiuoti dienas iki pabaigos. Bet nieko, atvažiavome čia lenktyniauti, o ne pramogauti.“

Antrąją poziciją užimanti ispanė Cristina Gutierrez lyderiui amerikiečiui pralaimi 28 min.

Ketvirtadienį dalyvių lauks priešpaskutinis Dakaro ralio etapas. Sportininkai turės nuvažiuoti 587 km iš Alula į Yanbu, o greičio ruožą sudarys 480 km, todėl tai bus viena paskutinių galimybių lietuviui dar labiau priartėti prie podiumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją