Nors dar sekmadienį po finišo R. Baciuška prisipažino, kad viduje jaučia liūdesį dėl paskutiniame greičio ruože išsprūdusio čempiono titulo, pirmadienį teigė, kad grįžus į gimtąją Lietuvą liko tik teigiamos emocijos.

„Jaučiuosi gerai, pabodo Saudo Arabijos rudos spalvos, tai tikrai smagu grįžti į Lietuvą. Liūdnos emocijos jau praėjo, gyvenimas tuo nesibaigia, yra, kaip yra, viduje žinom, kad esam čempionai, komanda patenkinta, o ir pasaulio čempionate liko dar keturi etapai, todėl bandysim kovoti“, – Vilniaus oro uoste sakė R. Baciuška.

Lietuvis teigė, kad nepaisant to, jog dažniausiai po greičio ruožų kalbėjo su šypsena, šis Dakaras buvo išties sunkus, o sunku buvo ne tik lenktynininkams, tačiau ir komandoms bei mechanikams, kurie turėjo dirbti dėl lietaus skęstančiuose bivakuose.

Į Vilnių grįžo Rokas Baciuška

Vis dėlto, nepaisant nesėkmės, R. Baciuška teigė esąs patenkintas savo pasirodymu Dakare. Nors pripažįsta, kad ištikus techniniam gedimui suprato, jog pirmosios vietos neiškovos, atsižvelgiant į tai, kad bendroje automobilių įskaitoje jo ekipažas užima 22-ąją vietą lenkdamas netgi kai kuriuos varžovus važiavusius automobiliais, supranta, kad toks rezultatas – tikrai neblogas pasiekimas.

„ Su bagiu bendroje automobilių įskaitoje finišuoti 22-oje vietoje yra neblogas rezultatas“, – neslėpdamas šypsenos kalbėjo R. Baciuška.

Paklaustas, kas privertė susigraudinti pasiekus finišą, lenktynininkas neslėpė, kad tą akimirką tiek jį, tiek šturmaną apėmė liūdesys, mat labiausiai apmaudu, kad toks gedimas įvyko paskutiniame greičio ruože iki pat finišo likus vos kelioms dešimtims kilometrų.

„Ašaros buvo dėl liūdesio. Tai nutiko 138 kilometre, paskutiniame greičio ruože. Galėjo tai nutikti antrame ar bet kuriame kitame etape, kai mums reikėjo įveikti 400 kilometrų, bet tai nutiko paskutinę dieną. Niekas negalėjo nuspėti, kad taip atsitiks. Tačiau taip gavosi. Komanda sakė, kad taip nėra buvę, vadinasi taip turėjo atsitikti, nebuvo lemta laimėti“, – kalbėjo lenktynininkas.

Į Vilnių grįžo Rokas Baciuška

Kalbėdamas apie tolimesnius planus R. Baciuška teigė, kad visiems šiems metams, arba kitaip tariant, visam 2023-ųjų ralio reido čempionatui jis su komanda sudaręs sutartį, kad ir toliau startuos vairuodamas T4 klasei priskiriamą bagį, o kaip bus vėliau, anot lenktynininko, dar nėra aišku. Tiesa, paklaustas ar neketina sėsti prie T1 klasei priskiriamo automobilio vairo, tauragiškis sakė, kad automobilis dar palauks, nors neslėpė, kad startuoti turint tokią techniką būtų išties įdomu, o ir rezultatas, anot jo, galėtų būti neblogas, mat ir jėgų pakovoti jis turi.

Tiesa, nors lietuvis teigė, kad grįžęs iš Dakaro labiausiai nori pailsėti – pasikaitinti pirtyje ar saunoje, ilgo poilsio lenktynininkas planuoti negali, mat jau po 3 savaičių jo laukia kitas startas čempionate.

„Dabar turiu tik vieną tikslą – antrą kartą laimėti pasaulio čempionatą ir pabaigti jį su gera nuotaika ir tęsti kitus planus. Kažkada tikslas bus T1+ (automobilių klasė – „Delfi“), tačiau mes dar palauksim – renkam patirtį, važiuojam stabiliai, kam šokti aukščiau, kai dar ir čia reikia viską apsiuostyti“, – sakė R. Baciuška.

Lenktynininkas pripažino, kad viso Dakaro metu, o ypač po finišo, išskirtinis lietuvių palaikymas taip pat padėjo pasijusti geriau bei kartu džiaugtis Dakaro finišu. R. Baciuška dėkojo lietuviams, kad jų indėlis į lenktynininkų palaikymą tiek greičio ruožuose, tiek už jų ribų buvo didžiausias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)