Jei 2022-aisiais debiutiniame savo ralyje Rokas Baciuška džiaugėsi 3-ia vieta išplėšęs ją paskutiniuose greičio ruožuose, tai šiemet antrą vietą lenktynininkas priima kaip nusivylimą ir tai visiškai suprantama.

Prieš 14-ą greičio ruožą R. Baciuška turėjo 3:24 min. pranašumą prieš pagrindinį varžovą Eryką Goczalą.

Lemiamoje kovoje įpusėjus greičio ruožą lietuvio persvara prieš 18-metį lenką buvo ūgtelėjusi beveik iki 7-ių minučių, o likus 33 kilometrams Rokas dar disponavo 5 min. atsarga.

Tačiau paskutinė 30 kilometrų atkarpa košmariškai susiklostė R. Baciuškos ir šturmano Oriolo Vidalio duetui.

Komanda prarado beveik 25 minutes, kainavusias titulą. Po finišo R. Baciuška atskleidė, kad paskutiniuose kilometruose neišvengė „nesklandumų“. Vėliau nuotraukose matyti, kaip Rokas rankose laikė sulūžusį bagio kardaną.

Ekipažą pasitiko dvi dešimtys sirgalių, Roko artimieji.

Iš bagio išlipęs šturmanas Oriolas Vidalis atsirėmė į paskutiniuose kilometruose pavedusią transporto priemonę ir bandė sulaikyti riedančias ašaras.

Jas ne kartą braukė ir R Baciuška.

„Yra kaip yra. Šiandien pavedė kardanas. Kažkur jau dingo“, – ieškodamas lūžusios detalės kalbėjo R. Baciuška.

„Turėjome stoti, keisti, kitaip nebūtume atvažiavę į finišą. Čia gyvenimas, mokaisi ir gyveni toliau. Nėra ko grūzintis, judame į priekį ir viskas bus gerai. Mes – ant podiumo. Žinome, kad buvome greičiausi, tik atsitiko tokia problema.

Ačiū visiems, kurie palaikėte. Nuotaikos... viduje dar yra (nusivylimas), gaila, bet Lietuvoje turėsime atsigauti“, – kalbėjo antrą vietą iškovojęs R. Baciuška, šiltai sutiktas sirgalių ir artimųjų.

Lenktynininko komentaras ir sirgalių sutikimas:

Rokas Baciuška, Oriol Vidal

Tiesa, galutinę lietuvio poziciją koregavo lenkui Marekui Goczalui skirta laiko bauda.

47-erių M. Goczalas nubaustas 2 min. bauda, greičio ruožo įskaitoje lenktynininkas smuktelėjo į 4-ą vietą, o galutinėje rikiuotėje krito į trečią poziciją.

Tad R. Baciuška pagerino pernykštį rezultatą, 2022-aisiais savo debiutiniame ralyje Rokas džiaugėsi 3-ia vieta.

Dakaro ralio galutinė motobagių įskaita atrodo taip:

1.Erykas Goczalas53:10:14 val.
2.Rokas Baciuška+16:44 min.
3.Marekas Goczalas+18:15 min.



Bus papildyta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)