Dėl pirmos vietos T4 bagių įskaitoje besivaržantis Rokas Baciuška šią dieną nusileido savo tiesioginiam varžovui iš Lenkijs Erykui Goczalui. Lietuvis finišavo antroje vietoje nuo lenko atsilikęs 4 min. 19 sek. bei taip bendroje įskaitoje turimą savo persvarą prieš jį sumažindamas iki 3 min. 24 sek.

Laisvydas Kancius po šio greičio ruožo pats juokavo, kad į savo sąskaitą įrašo dar vieną šeštą vietą finiše. Jis šią dieną nuo pirmosios vietos lyderio atsiliko 8 min. 42 sek.

Anot organizatorių, šeštadienį net 84 proc. greičio ruožo sudarė kopos, 10 proc. – dirvožemis, 4 proc. – išdžiūvusios upių vagos bei 2 proc. – smėlis. Šią dieną dalyvių karavanas iš Šaibos pajudėjo Kufufo link, kur pasitiks paskutinę Dakaro dieną.

Organizatoriai praneša, kad tai paskutinė diena kopose bei kviečia pasižvalgyti, kokioje aplinkoje dalyviams teks varžytis priešpaskutiniame greičio ruože.

Pirmieji greičio ruožą atidarę motociklininkai į greičio ruožą leidos 5:35 val. Lietuvos Laiku. Pirmasis lietuvis – keturratininkas Laisvydas Kancius iš devintos pozicijos startavo 6:49 val.

Vaidotas Paškevičius, prieš šios dienos greičio ruožą, taip pat pabrėžė, kad tai, jog greičio ruožas nėra itin ilgas, visiškai nereiškia, kad galima atsipalaiduoti.

Greičio ruožo informacija

Visi lietuvių starto laikai XIII greičio ruože:

6:49 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“)
8:20 val. Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis („Red Bull Can-Am Factory team“)
9:33 val. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)
9:08 val. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)
9:30 val. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Racing team“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją