Atrodė, kad V. Žala su šturmanu Palo Fiuza pretenduos į greičiausiųjų penketą, tačiau likus mažiau nei trims dešimtims kilometrų iki greičio ruožo finišo (iš 274 km) ekipažas buvo priverstas sustoti.

„Šiandien diena baigėsi su subyrėjusia pavarų dėže. Bandėme dar kovoti. Iš pradžių pasipylė garsai. Bandėme riedėti antra, vėliau tik su pirma pavara.

Negalėjau jos išjungti. Galiausiai sustojome likus 25 km. Pasiruošėme virvę, lauksime, kas galėtų patemti.

Galbūt kuris nors sunkvežimis patemps, kuris jau nebekovoja dėl aukštesnių pozicijų. Kitu atveju čia lauksime turbūt iki išnaktų“, – prognozavo V. Žala.

Primename, ketvirtadienį ralio dalyviai startavo neturėdami jokio techninio aptarnavimo. Tai reiškia, kad tiek greičio ruože, tiek ir jį pabaigus, tik patys dalyviai turės tvarkytis turimą techniką.

Net jei dalyviai patyrė sudėtingesnį gedimą, sausio 12–13 dienomis techninė pagalba negalima. Tiesa, po dvyliktojo greičio ruožo, vakare, techninis aptarnavimas bivakuose jau bus leidžiamas.

Techninė pagalba šiomis dienomis galima tik vienu atveju – kai dalyviai padeda vieni kitiems, o tai, anot organizatorių, apibrėžia Dakaro pagrindinę mintį.

„Bahrain Raid Xtreme“ komanda sunkvežimių įskaitoje turi du ekipažus, kurie rieda tik tam, kad suteiktų pagalbą „Prodrive Hunter“ vairuojantiems ekipažams: Sebastienui Loebui, Guerlainui Chicheritui ir V. Žalai.

Dakaro ralio antroje pusėje puikų tempą diktuoja būtent S. Loebas, ketvirtadienį laimėjęs ketvirtą greičio ruožą iš eilės. Su „Prodrive Hunter“ automobiliu besivaržantis S. Loebas ketvirtadienio etapą (274 km) įveikė per 3:07:24 val. ir 2:16 min. lenkė tautietį G. Chicheritą.

Trečias – vienintelis likęs „Audi“ komandos lenktynininkas, švedas Mattiasas Ekstromas, nuo lyderio atsilikęs 2:26 min.

XI etapo Top-3 rezultatai:

1.Sebastienas Loebas2:56:14 val.
2.Guerlainas Chicheritas+2:16 min.
3.Mattiasas Ekstromas+2:26 min.

Bendros įskaitos Top-3:

1.Nasseras Al-Attiyah39:16:33 val.
2.Lucasas Moraesas+1:21:04 val.
3.Sebastienas Loebas+1:30:41 val.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją