Sunkvežimių kategorijoje lenktyniaujanti lietuvių komanda „Constra Racing“ taip pat pasirinko poilsį viešbutyje. Ekipažo nariams šįkart anksti keltis nereikėjo, tad Vaidoto Paškevičiaus, Slavomir Volkov ir Tomo Gužausko trijulė pamiegojo po dešimt kokybiškų valandų. Ryte, vos neprasnaudę pusryčių, lietuviai išskubėjo į bivaką. Jame tiek „Constra Racing“, tiek kitų komandų technikai plušo be atvangos.

Lietuvių komandos sunkvežimiui taip pat prireikė nemenko remonto. Be jau žinomų problemų patikros metu buvo aptikta ir daugiau trūkumų, kuriuose mechanikai iki rytojaus starto privalės pašalinti.

„Bivake vyksta mūsų „Tatra“ remontas, nes sunkvežimis patyrė daug traumų. Keičiama turbina, tvarkomi metalo įtrūkimai kėbule, nes krūvis ir vibracijos čia tikrai didelės. Atsarginių dalių dar tikrai turime, tad mechanikai tikrai paruoš sunkvežimį antrai ralio pusei“, – sakė „Constra Racing“ ekipos vairuotojas.

Constra Racing / Martin Macik team nuotr.

Po vizito pas savo mechanikus „Constra Racing“ komandos nariai nusprendė apsilankyti ir pas varžovus. Jiems teko pabūvoti ir pas čekus, ir pas olandus. Su konkurentais Vaidotas Paškevičius aptarė nemažai jam rūpimų klausimų, pasisėmė patirties ir informacijos.

„Apsilankėme pas De Roy`aus komandą. Apžiūrėjome jų sunkvežimius, jų atnaujinimo, patobulinimo ypatumus. Buvome ir pas Maciką iš Čekijos, kuris tikrai dar turi šansų laimėti šių metų Dakarą. Taip pas vienus, pas kitus po valandą ir praleidome.

Galiausiai apsilankėme ir pas kineziterapeutą, kuris padėjo šiek tiek reabilituoti kūną po tų sunkių dienų kabinoje. Akupunktūra ir elektrošokas buvo tikrai reikalingos procedūros“, – sakė Vaidotas Paškevičius, pridūręs, kad vakarop komanda apžiūrės Rijado miestą ir grįš į viešbutį dar vienai kokybiško miego nakčiai.

Antradienį dalyvių lauks devintasis Dakaro ralio greičio ruožas. Jame numatyta apie 350 kilometrų. Dar panašiai tiek vėl teks įveikti pervažiavimuose. Vakarop dalyviai pasieks Harado miesto bivaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją