„Greit lėkėme? Jeigu šiandien nebūtų akmenų, būtų diena puiki. Žiauriai faina, žiauriai smagi, gal minusas tik tai, kad šlapias smėlis kopose. Bet gerai, kad nesulūžome, nes būtų taip gaila remontuotis kopose, likus 7 km iki čia. Išsimiegojome, šturmanas dirbti pradėjo“, – etapą gera nuotaika apibendrino Tomas Jančys.

„Iš tikrųjų šiandien galėjau dirbt normaliai. Nes vakar jau ten… Įsivaizduojat, važiuojant trasoje mane atjunginėjo miegas. Šiandien šiaip viskas neblogai. Tik du kartus ar tris pasakiau ne tą, o vakar – per pusvalandį dešimt kartų“ – įspūdžiais dalijosi šturmanas Irmantas Bražiūnas.

Nors kai kurie lyderiai, tokie kaip „Audi“, vėl susidūrė su gedimais, kitiems ši diena buvo gana sėkminga, nors tikriausiai retas ekipažas galėjo pasigirti visiškai sėkmingu finišu.

„Mediafon“ ekipažui visą dieną laikantis 17-oje pozicijoje, likus vos 7 km iki finišo tiesiosios, važiuojant kopose juos ištiko nesėkmė. Viena iš kopų buvo aukštesnė nei tikėtasi, būtent ten, smūgio metu, motobagiui sulūžo viršutinė, galinė traukė. Ekipažas nusprendė nestabdyti ir važiuoti finišo link.

Sulėtėjus tempui, jie iš 17-os vietos nusileido į 19-ą.

„Šokome per vieną iš paskutinių kopų ir labai blogas nusileidimas. Važiuoji, važiuoji ir status kritimas, tai per greitai iššokome ir, matomai, visą smūgį sugėrė vienas ratas“ – apibendrino T. Jančys.

Pirmadienį visų Dakaro ralio dalyvių laukia poilsio diena, kuri dažniausiai būna intensyvi diena komandų mechanikams. Dakaro ralio stovyklavietė lieka Rijade, iškart po poilsio dienos, visas karavanas patrauks į Harado apylinkes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją