Nuobauda skirta 4-ame greičio ruože. Paaiškėjo, kad Y. Seaidano šturmanas, Jungtiniams Arabų Emyratams atstovaujantis rusas A. Kuzmičius automobilyje segėjo ne Dakaro ralio rėmėjų laikrodį.

Tai pastebėję teisėjai skyrė solidžią laiko nuobaudą.

Komandai gresia diskvalifikacija, jei vėl būtų pažeista šis ralio dalyviams skirtas nurodymas.

Dakaro ralį remia Šveicarijos laikrodžių kompanija „Rebellion Timepieces“.

Pagal sutartį tarp ralio organizatorių ir dalyvių, laikrodžiai skiriami kiekvienam ralyje dalyvaujančiam lenktynininkui ir jo komandos nariui.

4-o etapo metu buvo pastebėta, kad A. Kuzmičius segi ne Dakaro rėmėjų, o savo laikrodį. Remiantis FIA taisyklių 9.1.6 punktu, „varžybų transporto priemonėje neleidžiama varžytis turint laikrodį išskyrus modelį, kurį skiria rėmėjas“.

A. Kuzmičius teigė manęs, jog skirtas laikrodis yra tik rėmėjų dovana ir nežinojo, kad ralio metu tai vienintelis modelis, kuris leidžiamas lenktynių metu. Jis taip pat pridūrė, kad laikrodis komandai reikalingas, jog žinotų laiką.

Ralio komisarai paaiškino, kad taisyklių nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės.

Sekmadienį Y. Seaidanas ir A. Kuzmičius užėmė 2-ą vietą.

Bendroje įskaitoje pirmauja R. Baciuška, arabo ir ruso duetas – 28-oje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)