Pravažiavus maždaug pusę greičio ruožo L. Kancius prakirto priekinį savo keturračio ratą. Susitvarkyti nebuvo kaip, nes, kaip sako Laisvydas, „nusprogo oro kompresorius“.

Teko likusią distancijos dalį važiuoti tuščiu ratu. Nepaisant to, lietuvis vis tiek lėkė pirmas. Deja, po kurio laiko pastebėjo smarkiai kaistantį variklį. Sustojus paaiškėjo, kad dingo variklio aušinimo skystis.

„Gerai, kad netoli buvo kupranugarių ferma. Ten gavau vandens, prisipildžiau aušinimo sistemą ir vėl lėkiau. Šiandien spaudžiau. Kadangi startavau visiškai paskutinis, iš pradžių bandžiau skaičiuoti kiek motociklų ir keturračių aplenkiau, bet prie 26-to pamečiau skaičių. Vėliau nebeskaičiavau, tik lenkiau“, – po finišo sakė „Story Racing“ komandos narys.

Sekmadienį Laisvydas Kancius finišavo ketvirtas, greičio ruožo nugalėtojui nusileidęs 14 minučių.

„Jeigu ne tas mistinis aušinimo skysčio dingimas būčiau tikrai laimėjęs, nes vandens paieškose praradau mažiausiai dvidešimt minučių“, – pasakojo L. Kancius.

Pirmadienį visų sportininkų laukia vienintelė laisva diena Dakaro lenktynėse. Visi ilsėsis bivake, kuris įrengtas Saudo Arabijos sostinėje Rijade.

Laisvydas Kancius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją