Penktadienį Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza į priekį praleido tik 4-is ekipažus ir užėmė aukščiausią asmeninę poziciją šių metų ralyje.

„Teltonika Racing“ duetas 357 km įveikė per 3 val. 23:45 min., 10:33 min. nusileido etapo ir viso ralio lyderiui Nasserui Al-Attiyah („Toyota“). Antrą vietą preliminariai užėmė Sebastienas Loebas („Hunter“, +3:29 min.), trečias – Henkas Lateganas („Toyota“, +8:52). Tarp prizininkų trejeto ir V. Žalos įsiterpė Guerlanas Chicheritas („Hunter“, +9:12 min.).

Sėkmingą pasirodymą tęsia vienas bagių įskaitos favoritų Rokas Baciuška. Jis greičio ruožo finiše gerino savo pozicijas ir užėmė 4-ą vietą. Lietuvis 6:10 min. pralaimėjo greičio ruožo lyderiui Marekui Goczalui.

Tauragiškis bendroje bagių įskaitoje pakilo į antrą vietą. Jis nuo lyderio Rodrigo Luppi de Oliveiros atsilieka 20:17 min., trečias – penktadienio etapą laimėjęs Marekas Goczalas (+22:32 min.).

Ne kokios naujienos iš Laisvydo Kanciaus stovyklos. Keturračių bendroje įskaitoje trečią vietą užėmęs klaipėdietis nepasieks šeštojo greičio ruožo finišo. Delfi šaltinių duomenimis, lenktynininkas turi techninių problemų, planuoja taisyti keturratį, pasiekti neutralizacijos zoną ir nuo ten keliauti į bivaką.

Už nebaigtą greičio etapą lietuvis sulauks laiko baudos, o tai eliminuos jį iš kovos dėl prizinių pozicijų. Iki šio etapo keturračių įskaitoje klaipėdietis užėmė 3-ią vietą.

Ketvirtadienio vakare organizatoriai pranešė, kad dėl gausaus lietaus pastarosiomis dienomis Al Duwadimi bivakas užtvindytas, smėlis tapo klampus, todėl nuspręsta koreguoti 6-ojo ir 7-ojo greičio ruožų programas.

Anot jų, šeštasis greičio ruožas vyks iš pradžių suplanuotu maršrutu, tačiau bus maždaug 100 kilometrų trumpesnis. Po greičio ruožo dalyviai apie 300 kilometrų važiuos iki bivako Rijade.

Šį greičio ruožą turėtų 58 proc. sudaryti smėlis, 24 proc. kopos ir 5 proc. dirvožemio.

Kaip jau įprasta, greičio ruožą atidarė motociklininkai, o po jų startavo keturratininkai, vėliau automobilių ir bagių įskaitų dalyviai, kol galiausiai į greičio ruožą išvažiavo ir sunkvežimiai.

Vaidoto Paškevičiaus ekipažui ši diena prasidėjo su nesėkme, dėl kurios dar prieš pradedant šeštąjį etapą komanda paskelbė, kad greičio ruože šiandien nestartuos.

„Nauja diena, tačiau ji mums nėra sėkminga. Išvykus iš bivako iškart nustojo dirbti vienas variklio cilindras. Greitai pavyko sugrįžti, mūsų inžinieriai prisijungė kompiuterį ir pamatė, kad neveikia vienas iš purkštukų. Į tariam, kad tai galėjo sukelti blogi degalai įpilti prieš kelias dienas degalinėje.

Deja, šiandien nestartuojame greičio ruože ir tikimės, kad mechanikai dar galės atstatyti sunkvežimį, bet startuosim jau kitą dieną. Dabar jau naudojam antrą gyvybę, dar vieną turim rezerve – iš viso galim 3 kartus pasinaudoti „džokerio“ taisykle – nefinišuoti tris kartus. Dabar bus antras kartas. Tikimės trečios gyvybės nereikės išnaudoti“, – vylėsi V. Paškevičius.

Greičio ruožo ingormacija


Penktajame greičio ruože Laisvydas Kancius finišavo 4-oje pozicijoje, Vaidotas Žala – dešimtoje, Tomas Jančys – 24-oje, Vaidotas Paškevičius – 14-oje, o Rokas Baciuška tapo greičio ruožo nugalėtoju – užėmė 1-ąją vietą. Būtent tokiose pozicijose lietuviai startuoja ir šeštajame greičio ruože.

Visi lietuvių starto laikai penktame greičio ruože:

8:00 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“)

9:17 val. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)

9:42 val. Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis („Red Bull Can-Am Factory team“)

10:44 val. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)

10:37 val. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)

11:11 val. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Racing team“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją