Ralio dalyviai paliko Al-Ulos bivaką ir judėjo Hailo miesto kryptimi.

Stipri liūtis privertė trumpinti greičio ruožą. Dėl pablogėjusių oro sąlygų ralio organizatoriai nebegalėjo garantuoti dalyvių saugumo, todėl lenktynininkai sustabdyti po 318 km.

„Teltonika Racing“ komandos ekipažas itin efektingai įgyvendino dienos planą spausti iki dugno. Iš 31-osios pozicijos startavę Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza trečiajame greičio ruože užėmė septintąją vietą.

Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal bagių įskaitoje užėmė 3-ią vietą ir nuo lyderio lenko Mareko Goczalo atsiliko beveik 5 minutes (4:54 min.).

Pozicijas gerino ir Benediktas Vanagas su Kuldaru Sikku („Toyota Gazoo Racing“). Nors ekipažas startavo 131 pozicijoje, antradienį aplenkė daug lėtesnių vairuotojų, taip po truputį stabilizuodamas savo prarastą laiką. B. Vanagas preliminariai etape užėmė 18–ą poziciją, nuo lyderių atsilikdamas 23 min. ir 21 sek.

Kuo pasigirti turėjo „Constra Racing“ sunkvežimio trijulė. Po apmaudžiai susiklosčiusios antrosios Dakaro ralio dienos lietuvių ekipos nariai rankų nenuleido ir trečiame etape sugebėjo parodyti puikų tempą bei finišuoti šeštoje vietoje.

Pirmasis iš lietuvių etapą užbaigė Laisvydas Kancius, kuris keturračių įskaitoje finišavo 5-oje vietoje.

Visi lietuvių starto laikai trečiame greičio ruože:

7:44:30 val. Laisvydas Kancius („Story Racing“)

9:59 val. Vaidotas Žala ir Paulo Fiusa („Teltonika Racing“)

10:11 val. Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Kombucha team“)

10:33:30 val. Rokas Baciuška ir Oriol Vidal („Red Bull Can-Am Factory team“)

11:05 val. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“)

11:06:30 val. Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)

11:09:30 val. Benediktas Vanagas ir Kuldar Sikk („Toyota Gazoo Racing“)


Pirmasis iš lietuvių į trasą stojo keturračių įskaitos lenktyininkas Laisvydas Kancius, jo startas – 7 val. 44:30 min. (Lietuvos laiku).

Jis bendroje įskaitoje užima 5-ą vietą, nuo lyderio prancūzo Alexandre'o Giroud atsilieka 41:15 min.

Automobilių klasėje Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza pasinaudojo prioritetinių lenktynininkų turima „džokerio“ korta ir antradienį startavo iš 30-os vietos. Tiesa, Dakaro organizatorių pateikiamoje bendroje įskaitoje ekipažo rezultato nėra.

Po jų iš 37 vietos startavo Ginto Petraus ir Jose Marqueso („Petrus Kombucha team“) duetas, kuris bendroje įskaitoje užėmė 30-ą vietą. Nuo lyderio Carloso Sainzo atsiliekama 1:35:54 val.

Į 43-ią vietą bendroje įskaitoje kritęs Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas („Toyota Gazoo Racing“) startavo paskutinis iš lietuvių gretų ir pajudėjo iš 52-os vietos. Nuo lyderių ekipažas atsiliko beveik 4-ias valandas (3:53:44 val.).

Prologą laimėjęs, tempą pirmame etape diktavęs, bet baudos neišvengęs Rokas Baciuška ir Oriol Vidal („Red Bull Can-Am Factory team“) bendroje bagių įskaitoje prieš naują etapą užėmė 6-ą vietą, nuo lyderio lenko Mareko Goczalo ekipažo atsiliko 28:52 min.

Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“) bagių įskaitoje užėmė 21-ą vietą (+2:24:24 val. nuo lyderių).

Ryte gerų naujienų turėjo „Constra Racing“ trijulė Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas: mechanikai per naktį pašalino technines sunkvežimio bėdas ir komanda tęsia kovą ralyje. Pirmadienį ekipažas, kaip ir V. Žala, nebaigė antro greičio ruožo, tikėtina, kad bendroje įskaitoje ekipažas atsidurs rikiuotės gale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją