V. Žala prisipažino, kad šių metų Dakaro ralis jam – ypač saldus.

„Galbūt smagiausia emocija, palyginama su tuo, kai pirmą kartą grįžau. Gal ir dėl to, kad visas Dakaras klostėsi be didesnių rūpesčių, tik vienas gedimas. O paskutinę dieną reikėjo pakovoti, išnaudoti susikaupusį rezervą – prisiminė lenktynininkas, kuriam paskutiniame Dakaro ralyje į nugarą alsavo matadoras Carlosas Sainzas su ralyje šiemet debiutavusiu „Audi“ bolidu.

Pasak V. Žalos, šiųmetis Dakaro ralis rodo, kad ekipažas turi perspektyvų ir, anot jo, tai gera įžanga į ateinančius metus.

„Manau, turime nemažai rezervo, nes šiemet išvažiavome į ganėtinai pasikeitusias konkurencines sąlygas. Jeigu kitąmet turėsime galimybę išlyginti jėgas, tas greitis turėtų būti ženkliai kitoks“, – kalbėjo lenktynininkas.

Jis prisipažino, kad šiemet, lyginant su praėjusiais metais, iš Dakaro ralio jis grįžo nusiteikęs visiškai kitaip – nusiteikęs, kad ateinančių metų sausį tikrai nebus namuose.

„Šie metai mums buvo kitokie, nes mums labai reikėjo finišo. Ilgalaikėje perspektyvoje mūsų tikslai aukštesni, tad nemanau, kad dešimtukas yra riba. Ir neturėtų būti riba“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar kalbėjosi su Antano Juknevičiaus, „Kreda“ ekipažu apie paskutinę dieną susiklosčiusį akibrokštą, kai finišavus paaiškėjo, jog jeigu vienas V. Žalos konkurentų ilgiau užtruks trasoje dėl gedimo, sužimba galimybė kilti į TOP10, tačiau būtent šiam ekipažui pagalbos ranką ištiesė kolega lietuvis ir jį partempė į finišą, V. Žala tik juokėsi.

„Mes visiškai nesureikšminame situacijos. Antanas pasielgė taip, kaip toje situacijoje matė teisingai. Mes kovojam lenktyniaudami, o ne laukdami priešininkų nesėkmių. Mums kur kas saldesnis buvo paskutinio greičio ruožo rezultatas ir visas lenktynių progresas, o kitkas – tik detalės“, – pabrėžė V. Žala.

Jis prisipažino, kad šių metų Dakaro ralis buvo kitoks ir tuo, kad Paulo Fiuza, lietuvio šturmanas, užtuo raginęs važiuoti greičiau, jį ramino ir saugojo tempą. Paaiškėjo, kad toks pokytis atsirado po pokalbio su šturmanu ir akcento, kad finišas komandai šiemet – ypač svarbus.

„Gal čia yra ir žilų plaukų pasekmė, kad norisi išvažiuojant išsikelti tikslus ir juos įgyvendinti. Šiandien sugrįžti labai smagu, tikiu, kad laukia įdomūs metai“, – šypsojosi pilotas.

Dakaro ralio dalyvių sutiktuvės Vilniaus oro uoste

https://ifoto.delfi.lt/my_album/321055/

https://dgs-admin.hamlet.delfi.lt/gallery/edit/338543

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)