Bene daugiausiai jų sulaukė Antanas Juknevičius, kurio ekipžas paskutinę dieną įsivėlė į dviprasmišką situaciją: pasielgę sportiškai ir ištiesę pagalbos ranką Rusijos ekipažui, partempę šį sugedusį į finišą, sulaukė netikėtos pylos iš lietuvių. Toks elgesys sulaukė nemažo gerbėjų būrio skersakiavimo, mat paaiškėjo, kad į finišą atitemptas sugedęs BMW su Vladimiro Vasiljevo ekipažu buvo konkurentas V. Žalai – jei trasoje šis sportininkas būtų užtrukęs kiek daugiau nei pusantros valandos, „Teltonika Racing“ būtų pakilę į dešimtąją absoliučios įskaitos vietą ir perkopę šį lietuvių taip trokštamą įveikti slenkstį.

Ir nepaisant to, kad 11-oji vieta Dakare yra geriausia Baltijos šalių komandų užimta vieta bei asmeninis V. Žalos rekordas, gerbėjai ilgai nenurimo ir atakavo klausimais. Turėjo jų ir oro uoste susirinkę žurnalistai.

A. Juknevičius grįžęs neslėpė, kad bet kurį Dakaro ralį, kuriame pasiekė finišą, jis vertina gerai, o rezultatai – kasmet vis skiriasi.

„Taip, tai, kas mums nutiko pirmąją dieną buvo smūgis, bet neišmušė iš vėžių. Ką padarysi, lūžti ir viskas. Pats rezultatas juk yra finišas“, – sakė jis.

Paklaustas, ar nesulaukė V. Žalos priekaištų dėl partempto konkurento, A. Juknevičius pabrėžė, kad to ir būti negalėjo, nes susiklosčiusi situacija – darbinė, ir V. Žala pats būtų taip pat pasielgęs.

„Man gaila, kad Vaidui nepavyko būti dešimtam – aš tikrai to linkėjau. Bet čia yra Dakaro ralio dvasia, negali pasielgti kito draugo atžvilgiu kiauliškai. Ir nesvarbios čia jokios politikos, nesvarbu, kinas jis ar rusas, jis yra mano draugas, Dakaro dalyvis ir aš su juo dešimt metų važiuojame petys į petį. Man gaila, kad aš papuoliau į tokią situaciją, bet aš ir dabar nieko nekeisčiau. Tu negali palikti draugo, negaliu žiūrėti į akis žmogui ir pro jį pravažiuoti. Jeigu mes jau šitą prarasim, tai tas Dakaras nieko vertas“, – akcentavo sportininkas.

A. Juknevičius šiemet į Dakaro ralį važiavo su šturmanu iš Latvijos Didziu Zariniu. Judviejų „Kreda“ ekipažas absoliučioje automobilių klasės įskaitoje užėmė 49 vietą. A. Juknevičiui šis Dakaro ralis buvo 13-as.

Drauge su pirmaisiais Dakaro finišą pasiekusiais sportininkais grįžo ir „Mediafon Team“ komanda – Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas. Šiai komandai, startavusiai bagių įskaitoje ir užėmusiai 15-ą vietą, tai pirmasis drauge įveiktas Dakaro ralis.

Gausus gerbėjų būrys, pasitikęs, ekipažą, negailėjo ir dovanų, ir ovacijų, ir skanduočių, be to, jiems buvo įteiktas ir tortai su Dakaro ralio simbolika.

„Pirmas kartas visą laiką yra ypatingas, tikrai yra daug ko pasimokyti, bet esame tikrai patenkinti ir rezultatais, ir pasiekimais“, – sakė T. Jančys.

Iš viso šiemet Dakaro ralyje startavo net 10 Lietuvos ekipažų. Du iš jų, keturratininko Laisvydo Kanciaus ir automobilių įskaitos sportininko Benedikto Vanago, dėl gedimų ir avarijų ralio neužbaigė ir finišo nepasiekė. Finišavo – 8 komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)