V. Žala taip pat pakartojo Baltijos šalių geriausią rezultatą, kuris priklausė B. Vanagui.

„Šis finišas buvo svarbus norint pakloti tvirtą pamatą ateities rezultatams. Didžiuojuosi!“, – feisbuke rašė B. Vanagas.

Kiek vėliau „Toyota Gazoo Racing Baltics“ pilotas išsamiai apžvelgė lietuvių pasiekimus.

„Džiaugiuosi milžinišku lietuvių peletonu Dakaro finiše. Per dešimtmetį tapome daugiausiai dalyvių generuojančia valstybe žymiausiame pasaulyje automobilių sporto iššūkyje.

Dalyvius iš Lietuvos turime visose svarbiausiose kategorijose. Per dešimtmetį iš Dakaro romantikų užauginome profesionalių karių, kurie generuoja rezultatą bei gali „mesti pirštinę“ pripažintoms pasaulio komandoms bei geriausiems atletams“, – džiaugėsi B. Vanagas.

„Ir tai nėra pabaiga. Auga ir bręsta nauja dalyvių pamaina, kuri įsilies į šią kasmetinę maratoninę kovą su dykuma, geriausiais pasaulyje, bet visų pirma savimi. Kuo galime pasidžiaugti? Arūno rezultato pakartojimu. Jis dar kartą įrodė, kad tarp vienišių gali būti greičiausias.

Roko podiumu motobagių klasėje. Čia – pareiškimas į ateitį. Laisvydo bei Roko greičio ruožo laimėjimais, tai irgi jau dokumentuota istorijos dalis.

Vaido geriausio „Baltics'ų“ rezultato pakartojimu. Naujais dalyviais motobagių, sunkvežimių bei „Classic“ kategorijose, taip užpildant praktiškai visą dalyvių klasių matricą.

Ko gaila? Visų pirma Laisvydo pasitraukimo. Šis, užsispyręs bei kuklus sportininkas savo darbu įrodė, kad gali iš „pilkos pelytės“ iššauti į lyderių gretas.

Kad Vaidui nepavyko pagerinti rezultato konkurencingiausioje automobilių kategorijoje. Gaila, kad sudėję milžiniškas pastangas ir gerai pasiruošę mes buvome priversti pasitraukti iš šių metų Dakaro iššūkio. Kiekvienas Dakaras fiksuoja savo metrikus. Istorija parašyta ir knyga jau verčiama ir šiame, 44-ą kartą vykusiame Dakare. Geroji dalis, kad nepaisant visko: Dakaras BAIGĖSI, PRASIDEDA Dakaras!“, – netrumpame savo įraše ralio pabaigą reziumavo 44-erių B. Vanagas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)