Iš viso lenktynininkams reikės įveikti kiek daugiau nei 500 kilometrų, o viena svarbiausių procedūrų lauks jau po finišo: reikės užvažiuoti ant Dakaro ralio finišo podiumo.

Paradoksas, tačiau be šio užvažiavimo net ir geriausius ralio rezultatus pademonstravę pilotai negauna Dakaro finišo medalių, apdovanojimų, ir, tiesą sakant, situacijų, kai spėjama vos per plauką, yra buvę.

Geriausias asmeninis rezultatas

Paskutiniame etape Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza nenusileido Dakaro ralio vilkams ir tempu lygiavosi į greičiausius pilotus.

„Teltonika Racing“ duetas 163 km įveikė per 1 val. 38:44 min. bei paskutiniame etape užėmė 5-ą vietą.

Toks rezultatas leido ekipažui išsaugoti 11-ą vietą. Septintame Dakaro ralyje dalyvavęs V. Žala pasiekė geriausią asmeninį rezultatą.

Prieš tai aukščiausia jo pozicija buvo 12-a vieta 2019 metais.

Pakartojo pergalę

Arūnas Gelažninkas finišavo preliminariai 46 bendroje motociklininkų įskaitoje! Antrus metus iš eilės išsaugotas titulas vienišių motociklininkų įskaitoje.

Dar viena prizinė vieta

Laurai už fantastišką pasirodymą šių metų Dakaro ralyje tenka Rokui Baciuškui ir Oriol Mena. Ekipažas ralyje debiutavo, tačiau ambicijų neslėpė ir svajonės išsipildę: paskutinę dieną pranokę konkurentą 5 min. 50 sek., lenktynininkai iškovojo trečią vietą Dakaro ralio motobagių įskaitoje.

Sekite karščiausias Dakaro ralio naujienas su Delfi:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)