Vakar laimėjęs bagių įskaitą, šiandien lietuvis startavo prieš visus sunkvežimius, bet jie netrukus sportininką pasivijo, nes gali išvystyti didesnį maksimalų greitį. Dėl to tauragiškiui jau pirmoje lenktynių dalyje teko ryto dulkes ir dėl jų kankintis nuolatos.

„Šiandien beveik nebuvo vėjo, todėl mums buvo labai sunku – sunkvežimis aplenkia ir tu tiesiog nieko nematai, dulkių stulpai stovi prieš tave ir važiuoti neįmanoma“, – sakė R. Baciuška.

Be to, teko lenktyniauti su lenku Aronu Domžala, o vienoje kopos viršūnėje su priešininku netgi įvyko nedidelis kontaktas. Nei vienas bagis nenukentėjo, tad viskas baigėsi laimingai.

„Esu pavargęs, piktas ir alkanas, tačiau, svarbiausia, finiše. Šiandien nuo pat ryto valgėme tik dulkes ir dideliais kiekiais. Dabar svajoju tik apie dušą ir maistą“, – kalbėjo lietuvis.

Šiandien R. Baciuška nusileido savo pagrindiniam priešininkui Marekui Goczalui šešias minutes ir bendroje rikiuotėje praleido jį į priekį. Tačiau kitas sportininkas tokia pat pavarde – Michalas Goczalas – turėjo techninių problemų ir šiandien prarado beveik pusę valandos.

Dėl to R. Baciuška išlieka ketvirtas bendroje įskaitoje. Negana to, likus paskutiniam greičio ruožui lietuvis yra visiškai šalia podiumo pozicijos – iki trečios vietos jam trūksta kiek mažiau nei penkių minučių.

„Viskas spręsis rytoj. Nestabdysiu ir pabandysiu iškovoti trečią vietą. Rytoj bus labai sunkus greičio ruožas, nes jis yra išplautas vandens, bet darysiu viską, kad tas kelias minutes atsikovočiau“, – prieš paskutinį Dakaro greičio ruožą sakė R. Baciuška.

Rytoj sportininkų laukia 164 km greičio ruožas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją