Paaiškėjo, kad lūžo pusašis. Nors gedimą ekipažas sutvarkė ir finišą pasiekė, išlipęs iš „Mini“ V. Žala kartojo, kad labai gaila ir prabėgusi diena rimčiausia iš tų, kurias teko patirti šiame Dakaro ralyje.

„Iš tikrųjų, Romas (Žalnierukynas, komandos inžinerius – Delfi) dar per poilsio dieną sakė, kad perrenkam arba keičiam pusašius. „X-Raid“ sakė, kad jeigu nėra laisvumo, nereikia, viskas gerai“, – gūžčiojo pečiais sportininkas.

Pasak jo, ši diena buvo itin sudėtinga technikai, mat važiuoti reikėjo nedidelėmis kopomis, kas lėmė, kad pakabai teko sugerti daug smūgių.

„Bet pusašis pasidavė lygioj vietoj. Persivertėm per kopą, ėmiau gazuoti, ir iš pradžių pagalvojau, kad gal sankaba, o po to supratau, kad pusašis. Gerą pusvalandį tikrai sugaišom, bet padarėm viską, ką galėjom“, – kalbėjo V. Žala.

Įtarimų ekipažui dar greičio ruožo pradžioje sukėlė vienas „Mini“ amortizatorius. Pastarąjį komanda saugojo iki neutralizacijos, o ten pasitikrinę pamatė, kad viskas gerai, galima važiuoti toliau.

„Prisaugom techniką, bet tas pusašis mane tikrai nustebino“, – sakė V. Žala.

Anot jo, ši diena nebuvo itin bloga, važiuoti sekėsi gerai, tačiau priverstinai sustojus juos aplenkė labai daug sportininkų.

„Paulo, matyt, manęs per visą Dakarą tiek neragino, kiek šiandien, skaičiavau visas prarastas minutes, kiek mes ten turėjome už nugaros“, – pasakojo sportininkas.

Papildyta 18:41 val.

Kiek vėliau, grįžę į bivaką, ekipažo nariai pasidalino detalėmis, kas nutiko greičio ruože. V. Žala juokavo, kad P. Fiuza yra ne tik talentingas šturmanas, bet ir geras mechanikas, nes kol buvo keičiamas pusašis, lenktynininkas jam tiesiog padavinėjo įrankius.

„Paulo šiaip jau, nors nepaminėjau, idealiai šiandien viską sunavigavo, nes tikrai buvo kur paklysti“, – gyrė bendražygį V. Žala.

Paaiškėjo, kad nusisukęs pusašis, kai komanda pastebėjo jo gedimą, buvo tiek užkaitęs, kad netgi rūko, tad išeities nebeliko, reikėjo detalę keisti.

V. Žalos komandai pavyko išsaugoti 11-ąją vietą absoliučioje automobilių klasės įskaitoje, tačiau lietuviams į nugarą alsuoja matadoras Carlosas Sainzas, atsiliekantis kiek daugiau nei minute.

Nepaisant to, anot V. Žalos, galimybės pakilti į TOP10, deja, liko tik teorinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją