„Jeddah miestas šiuo metu yra smarkiai apsemtas vandens ir gali būti, jog rytoj starto apskritai nebebus. Situacija vis dar sprendžiasi“, – feisbuke ketvirtadienį ryte rašė „Orion Dakar Team“ motociklininkas A. Gelažninkas.

Tokiu atveju „vienišių“ klasės lyderiui pakaktų be nuostolių, neiššvaistant solidžios persvaros įveikti ketvirtadienio greičio ruožą, kurį sudaro 346 km.

Prieš XI etapą praėjusių metų „vienišių“ įskaitos nugalėtojas A. Gelažninkas turėjo 54:55 min. atsargą prieš artimiausią konkurentą, čeką Milaną Engelą bei daugiau nei valandą pirmavo prieš trečią vietą užimantį prancūzą Benjaminą Melotą.

Penktadienį oficialiai yra paskutinis 12-as etapas ir ralio finišas, iki kurio dalyvių lauktų tik 160 km iš Bišos į Džidos miestą.

Atšauktas etapas nebūtų jokia naujiena šiame ralyje. Jau pirmomis dienomis organizatorių planus koregavo gausūs krituliai, kurie apsėmė numatyto maratono etapo bivuaką, kuriame turėjo apsistoti lenktynininkai.

Vėliau Dakaro organizatoriai ryžtingų veiksmų buvo priversti griebtis 6-ame etape, kuriame motociklininkai važiavo dieną prieš automobilių ir visureigių įveiktu maršrutu: trasa tapo pernelyg pavojinga varžytis motociklininkams ir keturračiams.

Būtent čia A. Gelažninkas susikrovė solidų pranašumą prieš čeką M. Engelą, kurį šio etapo pirmuose kilometruose stabdė techninės problemos. Etapas buvo atšauktas motociklininkams įveikus 100 km, o dalyvių rezultatai buvo įtraukti į bendrą įskaitą.

Gausūs krituliai ir vanduo trasoje ne vienam bagiui tapo lemiama kliūtimi 4-ame etape. „Niekada nebūčiau pagalvojęs, jog Saudo Arabijoje iki pusės apsemti bagiai klimps vandenyje. Neįtikėtini vaizdai“, – stebėjosi „Mediafon Team“ duetas Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas.

Papildyta 15.34 val. Kaip informavo Delfi žurnalistas Dakare Karolis Birgilas, organizatoriai apie liūčių paveiktus greičio ruožus žino, tačiau nei trumpinti, nei atšaukti paskutinio 160 km ilgio greičio ruožo, laukiančio sausio 14-ąją, neketina. Tad laukia įnirtingos ir trumpos varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)