Grįžęs jau sutemus į bivaką ekipažas pasakojo, kad kopa, nuo kurios virto jų automobilis, atrodė visiškai eilinė, galbūt kiek aukštesnė, tačiau už jos ekipažas rado duobę, į kurią smigęs Voru pramintas automobilis nusileido ant priekio ir virto ant stogo.

„Nesivartėme, ramiai atsigulėme ant stogo. Abu sveiki, praktiškai be įbrėžimo. Išsyk prisirišome virvę atvertimui ir bandėme tranzuoti pakeleivingas „fūras“, bet visi lenktyniauja, stoti ir prarasti laiko nenori“, – pasakojo komanda.

Laimei, šįkart padėti sustojo pagalbos ekipažas, kuris ir atvertė automobilį ant ratų. Pasikeitę pusašį ir netekę priekinio stiklo, G. Petrus ir Š. Paliokas tamsoje dar ir surinko visus įskaitinius taškus.

Atnaujinta 19:29 val. Kaip pranešė ekipažo komanda, visgi, pasiekti finišą G. Petrui ir Š. Paliokui pavyko. Beliko nuvažiuoti iki bivako.

Be to, ekipažas ruošis antradienio startui 9-ame greičio ruože.

Atnaujinta 19:10 val. Kaip skelbia Dakaro ralio organizatoriai, G. Petrus ir Š. Paliokas kirto finišo liniją. Tiesa, GPS davikliai rodo, kad jų bagis vis dar stovi dykumoje ir niekur nejuda.

252 numeriu pažymėtas ekipažas startavo iš 46 pozicijos ir kurį laiką atrodė, kad sportininkams sekasi gerai: jie nuosekliai kilo aukštyn.

Tačiau tai tęsėsi iki trečio įskaitinio greičio ruožo taško. Po jo ekipažo judėjimas sustojo. Iš pradžių atrodė, kad tiesiog sutriko GPS įrangos veikimas, tačiau po poros valandų komanda pranešė, jog nutiko nelaimė.

Voru pramintas ekipažo automobilis važiuojant smėlynuose vertėsi ir prigulė ant stogo. Organizatoriai žadėjo, kad aštuntajame greičio ruože laukia itin aukštos, stačios, trečio lygmens kopos, kurios bus išties pavojingos. Būtent toje atkarpoje G. Petrus ir Š. Paliokas apsivertė.

Laimei, ekipažas nesusižeidė. Tačiau nepaisant to, kad po ilgo laiko automobilį pavyko atversti, komanda į priekį nepajudėjo jau porą valandų, o kokios to priežastys dar nėra aišku.

Kaip skelbia komandos atstovai feisbuke, laukiama žinių, kas nutiko ir ar pavyks tęsti varžybas.

Kaip šiandien sekėsi visiems Lietuvos ekipažams, skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją