Klastingoje vietoje, panašu, per dideliu greičiu skriejęs sunkvežimis kelis kartus vertėsi po to, kai kelyje pasitaikė, atrodytų, visai negrėsmingos kalvelės, po kurių kelias tonas sverianti mašina tapo nekontroliuojama.

Ekipažui pasisekė, kad po incidento jie rimčiau nenukentėjo, o dukart apsivertęs sunkvežimis sustojo ant ratų.

Pasitvarkę techniką ralio dalyviai sugebėjo finišuoti etapą įveikę per 5 val. 51:53 val.

Ekipažas iki 7-ojo greičio ruožo užėmė 9-ą vietą, o po nesėkmės bendroje rikiuotėje prarado tris pozicijas ir atsidūrė už lietuvių nugarų 12-oje pozicijoje: „ConnectPay“ ekipažas, Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas bendroje rikiuotėje pakilo į 11-ą vietą.


Nyderlandų trijulė tikėjosi per naktį susiremontuoti nemenkai aplamdytą sunkvežimį ir kibo į darbus, tačiau apie vidurnaktį visas viltis braukė FIA verdiktas: „Dakarspeed“ ekipažui ralis baigtas.

„Važiavome aštunti ir dar buvo likę apie 20 kilometrų. Pro šešėlius nepastebėjau poros žolėmis apžėlusių kuprų. Dėl to dukart vertėmės“, – kalbėjo sunkvežimio vairuotojas.

Tuo metu ekipažas turėjo vilties tęsti ralį, nes etapą užbaigė savo jėgomis. Pasiekus finišą sunkvežimį ėmė tirti FIA (Tarptautinė automobilių federacija), kuri prižiūri šių metų Dakaro ralį ir ypač griežtai laikosi numatytų taisyklių.

Dakaro dalyviai iš Nyderlandų buvo pasiruošę tvarkyti techniką ir tęsti ralį.

„Jei tik bus uždegta žalia šviesa, greitai apsivilksiu kombinezoną ir kibsime į darbus. Iš vaikinų taip pat pastebiu, jog jie dega noru veikti“, – kalbėjo M. van den Heuvel.


Tačiau ekipažo viltys žlugo ties vidurnakčiu, kuomet FIA priėmė galutinį sprendimą: „Dakarspeed“ ekipažui neleista startuoti Dakaro ralyje.

Anot piloto, šis skaudus incidentas – didžiulio tempo rezultatas.

„Visą savaitę kalbėjau, jog ralis neįtikėtinai greitas. Tokio tempo, kuriuo važiavome šiame ralyje, pakako pergalei prieš trejus metus.

Tai darosi vis pavojingiau ir tą pastebiu visame kame“, – kalbėjo Nyderlandų lenktynininkas.

Tai jau antrasis ralis, kurio nebaigė M. van den Heuvelis. Praėjusiais metais jis pateko į avariją trečiame greičio ruože, po kurios nebegalėjo tęsti lenktynių.

Lyderių trejetas 7 etape:

1. A. Shibalov 3H 33'17''
2. E. Nikolajev +1:37
3. M. Van den Brink +4:25
---
11. V. Paškevičius +24:05

Bendra sunkvežimių įskaita:

1. D. Sotnikov 22H 25'45''
2. E. Nikolajev +10:29
3. A. Shibalov +38:17
---
11. V. Paškevičius +4:44:46

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją