Sausio 7-ąją vykusiame šeštajame greičio ruože Dakaro dalyviams sportiniu ritmu teko įveikti 348 kilometrus, antrą kartą atliekant kilpą aplink Rijadą. Tik šį kartą automobiliams teko važiuoti ne į Šiaurę, o į Pietus – ten savo jėgas vakar išbandė motociklininkai ir keturračiai.

Greičio ruože „Kreda“ ekipažas startavo iš 39-osios pozicijos, turėdamas „gaudyti“ priekyje startavusius automobilius. Nors akmeningame trasos ruože teko stoti ir keistis du prakirstus ratus, pasiekus kopas pavyko linksmai pasivažinėti Saudo Arabijos amerikietiškais kalneliais ir atsikovoti prarastą laiką.

Galiausiai, „Kreda“ komanda finišą pasiekė 41 vietoje, aplenkusi gamyklinei komandai atstovaujančius daugkartinius Dakaro ralio nugalėtojus – Stephane'ą Peterhanselį ir Carlosą Sainzą.

Po 3 valandų ir 45 minučių nuo starto pasiekus finišą, ekipažui teko įveikti 128 kilometrų pervažiavimą bendrojo naudojimo keliais iki bivako Rijade. Ten rytoj Dakaro pusiaukelę pasiekę dalyviai galės pasimėgauti vienintele laisva diena.

„300 kilometrų trasoje „kratėmės“ per akmenis. Gerai, kad buvom kietai prisipūtę ratus. Pasiekę kopas, slėgio nesusimažinom, varėm kietais. Ėmėm kopose tokias trajektorijas, kaip amerikietiškuose kalneliuose. Dar privertėm ir palakstyti ramiai sau kopose sėdėjusius žiūrovus. Aišku, tai darėm saugiai ir niekam pavojaus nesukėlėm, bet, kai paimdavom trajektoriją, aplinkiniams tekdavo skirstytis į šonus. Šiandien paklojom tik du ratus, tai finišavom dar turėdami atsargą. Buvo smagu važiuoti dieną, esam finiše, todėl viskas gerai“, – sakė A. Juknevičius.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją