„Žiauriai pavojinga diena. Buvo tokių vietų nepažymėtų! Atvarai, pažymėta vienu šauktuku, o ten griovys didžiausias. Arba važiuoji upės vaga ir staiga – nuolydis. T1+ klasė gal ir suvalgytų, bet mus taip šveitė, kad žvakė. Ir taip vieną, antrą, trečią kartą“, – įspūdžiais dalinosi pilotas.

Pasak jo, nori nenori teko lėtinti tempą, mat pasitikėti kelio knyga buvo ypač sudėtinga. Pasikalbėjęs su kitais ekipažais jis sakė išgirdęs tą patį, tad, spėjo, greičiausiai tempą sulėtinęs buvo ne vienas.

„Mes prisigesinome, nes porą kartų žvakę pastatę supratome, kad čia ne juokai, gali lengvai padaryti kūlverstį“, – aiškino V. Žala.

Antrą dieną iš eilės jis negailėjo pagyrų šturmanui, kuris, nors diena ir buvo klaidi bei sudėtinga, sugebėjo išnaviguoti visose kebliausiose situacijose. Net ten, kur vingiuoti teko plynėmis, sukantis į šonus tik kelių laipsnių skirtumu.

Pirmoji greičio ruožo dalis buvo rimti akmenynai, kuriuos V. Žala įveikė kietai prisipūtęs padangas, mat dar dieną anksčiau išbandė, kad jos tokį slėgį atlaiko. Antroji – kopos, ir pastarosios buvo minkštokos.

„Antrą kartą per šį Dakarą teko daryti didelį ratą, nes nebeužvažiavau. Bet padangos buvo su aukštu slėgiu“, – pridūrė jis.

Pilotas pasakojo ir tai, kad Saudo Arabijos gyventojai pamažu atranda Dakaro ralį. Netoli Rijado, šalies sostinės, įrengtame greičio ruože važiuojant finišo link, sakė V. Žala, teko taikyti ne į vėžes, o laviruoti tarp žmonių, kadangi šios dienos lenktynes stebėjo šimtai smalsuolių.

„Toks įdomus jausmas, priminė Pietų Ameriką, nes pirmą kartą per trejus metus matau, kad finiše būtų žmonių. Atsiranda kažkoks susidomėjimas raliu“, – džiaugėsi V. Žala, pridurdamas, kad visgi labiausiai dabar džiugina laukianti poilsio diena ir tai, kad Dakaro ralis – įpusėtas.

Bendra rikiuotė po 6-ių etapų:

1.Nasser Al-AttiyahToyota Gazoo Racing20h 37'24
2.Yazeed Al RajhiOverdrive Toyota+50:19
3.Sebastien LoebBahrain Raid Xtreme+50:25
4.Lucio AlvarezOverdrive Toyota+1:06:58
5.Jakub PrzygonskiX-Raid Mini+1:16:25
6.Vladimir VasiljevVRT Ream+1:22:08
7.Orlando TerranovaBahrain Raid Xtreme+1:24:00
8.Martin ProkopBenzina Orlen Team+1:30:30
9.Sebastian HalpernX-Raid Mini+1:37:25
10.Vaidotas ŽalaTeltonika Racing+2:11:17


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)