„Greičio ruožas buvo sustabdytas po 100 kilometrų pirmoje degalų užpylimo zonoje. Viskas dėl to, kad vakar mūsų greičio ruože važiavo automobiliai ir sunkvežimiai, kurie trasą sudarkė, išlindo dideli akmenys, duobės. Ir tai tikrai pavojinga, nes pora sportininkų krito, o vienam varžybos tikrai baigtos – kalbėjo sportininkas.

Jis pats sakė važiavęs ypač atsargiai ir saugojęs motociklą ir, nors buvo akivaizdu, kad sąlygos sudėtingos, tai, kad greičio ruožas panaikinamas, jam buvo netikėta. Tačiau tokiam sprendimui pritarė dauguma motociklininkų.

„Dar devyni sportininkai nuvažiavo ir toliau po degalų užpylimo zonos, tačiau juos pasivijo sraigtasparnis ir sustabdė“, – kalbėjo A. Gelažninkas.

Jis viliasi, kad organizatoriai nuspręs ne visiškai atšaukti greičio ruožą, o užskaityti rezultatus, pasiektus iki 100-ojo kilometro, kur varžybos būtų nutrauktos. Tai reikštų, kad lietuviui rezultatas naudingas, mat jo pagrindinis konkurentas paklydo ir trasoje užtruko gerokai ilgiau.

„Tačiau, jau dabar panašu, savo klasės nelaimėsiu, nes važiavau tikrai atsargiai ir skirtumai čia bus labai maži. Na, o dabar turėsime daugiau laiko remontui“, – konstatavo lietuvis.

Visgi, jeigu niekas nepareikš protestų, organizatoriai jau dabar leidžia spręsti, kad pergalė A. Gelažninkui bus užskaityta ir lietuvis pozicijas išsaugos.

Arūnas Gelažninkas varžosi motociklininkų vienišių įskaitoje „Original by Motul“, kurioje sportininkai važiuoja neturėdami jokio techninio palaikymo ir savo techniką remontuodami patys. Pernai šią įskaitą laimėjęs A. Gelažninkas tokio paties rezultato siekia ir šiemet. Kol kas lietuvis važiuoja užsitikrinęs pirmąją vietą.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)