Motociklai ir keturračiai penktadienį turės įveikti 404 km, visureigiai, sunkvežimiai, SSV bagiai – 348 km, klasikinių automobilių įskaitos dalyviai – 215 km.

Tiesa, jau etapo pradžioje priimtas ryžtingas sprendimas. Startavę motociklininkai po gero pusvalandžio turėjo stoti, nes organizatoriai nusprendė atšaukti etapą jiems ir keturračiams.

Kaip rašo Arūnas Gelažninkas, etapas motociklininkams atšauktas dėl didelių pavojų ir avarijų: trasa po ketvirtadienio, kuria važiavo automobiliai ir sunkvežimiai, tiesiog išarta. Neišvengta skaudžių incidentų: vienas dalyvių krito ir patyrė rimtų sužeidimų, motociklininkas buvo išgabentas į ligoninę.

„Po vakar dienos trasa žiauriai išarta automobilių ir sunkvežimių. Labai pavojinga važiuoti, jau vienas Afrikos motociklininkas nukrito ir susižalojo, jį išgabeno į ligoninę.

Įdomu, ar užskaitys bent kažką iš šios dienos, ar visiškai atšauks greičio ruožą, nes mano pagrindinis konkurentas visiškai sustojo ir sugedo. Jeigu atšauks apskritai, jam žiauriai pasisekė, jeigu užskaitys bent tai, ką nuvažiavome iki 80 kilometro, man gerai, nes dar padidinsiu atotrūkį“, – kalbėjo A. Gelažninkas.

Visgi, panašu, jog ralio organizatoriai užskaitys motociklininkų rezultatus, fiksuotus iki 101 km, kuomet buvo atšauktas etapas. Tokiu atveju A. Gelažninko pranašumas prieš pagrindinį konkurentą padidės geru pusvalandžiu, nes Milanas Engelas, kaip pranešė A. Gelažninkas, tik startavęs patyrė techninių problemų.

11-oje vietoje finišavęs V. Žala preliminariai bendroje įskaitoje kyla į 10-ą vietą, nes „Teltonika Racing“ ekipažas daugiau nei 8 min. lenkė prancūzus Mathieu Serradori ir Loic Minaudier („STR Racing“). Prieš šį etapą V. Žala turėjo trijų minučių deficitą iki Top-10 pozicijos.

Prancūzai šiame etape finišavo 17-i.

Bendra visureigių rikiuotė po 6-ių etapų:

1.Nasser Al-AttiyahToyota Gazoo Racing20h 37'24
2.Yazeed Al RajhiOverdrive Toyota+50:19
3.Sebastien LoebBahrain Raid Xtreme+50:25
4.Lucio AlvarezOverdrive Toyota+1:06:58
5.Jakub PrzygonskiX-Raid Mini+1:16:25
6.Vladimir VasiljevVRT Ream+1:22:08
7.Orlando TerranovaBahrain Raid Xtreme+1:24:00
8.Martin ProkopBenzina Orlen Team+1:30:30
9.Sebastian HalpernX-Raid Mini+1:37:25
10.Vaidotas ŽalaTeltonika Racing+2:11:17

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)