Sausio 6-ąją Dakare dalyviams penktajame greičio ruože koviniu režimu teko įveikti 395 kilometrus, atliekant kilpą aplink Rijadą. Šiame greičio ruože „Kreda“ komanda startavo iš 37-osios pozicijos.

Daugiausiai problemų sukėlė akmenys ir 3 prakirsti ratai – teko stoti ir juos keistis. Tuo metu varžovai vienas po kito zvimbė pro šalį. Pasiekęs 159 trasos kilometre buvusį kelio tašką, ekipažas fiksavo 57-ąjį rezultatą, tačiau nuo to momento užtikrintai kilo pozicijomis aukštyn ir pasiekė penktojo greičio ruožo finišą. Dakaro dieną ekipažas užbaigė 44 pozicijoje.

Pasiekęs finišą, „Kreda“ komandos ekipažas dar turėjo įveikti 109 kilometrų pervažiavimą bendrojo naudojimo keliais iki to paties bivako Rijade, iš kurio startavo anksti ryte. Iš jo Dakaro dalyviai rytoj pajudės į šeštąjį greičio ruožą.

„Šiandien labai gera diena, nes iš naktinės Dakaro įskaitos grįžom į dienos Dakaro įskaitą. Gali būti, kad net esu atpratęs važiuoti dieną, nes pirmą ratą prakirtau 20 kilometre, tada dar vieną 60 kilometre, o galiausiai 120 kilometre numušiau trečią ratą. Tada 270 kilometrų važiavom be atsargos. Gerai, kad tokioj situacijoj atsidūrėm ne pirmą kartą ir turim patirties“, – sakė „Kreda“ komandos lyderis A. Juknevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją