Teko stoti trasoje ir nuimti kardaninį veleną, o vėliau ir pusašius. Be jų automobilį varė tik galiniai ratai, tačiau „Kreda“ ekipažas važiavo toliau ir jau sutemus pasiekė ketvirto greičio ruožo finišą.

Trasoje stojo

Sausio 5-ąją Dakare dalyviams teko įveikti 200 kilometrų ilgio greitas sekcijas, įvairių dydžių kopų grandines, vienas kitą keičiančius akmenimis nusėtus slėnius ir sausus kanalus. Laukė tikras piloto, šturmano ir lenktyninės Dakaro technikos išbandymas.

Ši trasa paveikė ir „Kreda“ komandą – 90-ajame greičio ruožo kilometre teko stoti dėl netikėtai atsiradusių techninių kliūčių ir atlikti remonto darbus.

„Stovim 90-ame greičio ruožo kilometre. Dykumoje. Lygioje vietoje išgirdom, kad kažkas priekyje traška. Sustojom, pajutom alyvos kvapą. Apsipylė priekinis reduktorius. Nuėmėm kardaninį veleną, važiuosim tik galiniais varomais. Tai žodžiu, kaip diena, taip naujiena“, – siuntė linkėjimus iš Dykumos „Kreda“ komandos lyderis A. Juknevičius.

Dakaro naktinėtojai grįžo į bivaką

Ketvirtame greičio ruože „Kreda“ komanda startavo iš rikiuotės galo. Priekyje laukė ne tik kiti automobiliai, bet ir beveik visa kitoms klasėms priklausanti Dakaro technika – lengvieji prototipai, SSV motobagiai ir sunkvežimiai. Tačiau tai netrukdė lenkti vieną varžovą po kito ir jau pasiekęs antrąjį kelio tašką, A. Juknevičius buvo 43 pozicijoje iš 86.

Kilus techninėms problemoms, komanda buvo priversta stoti, o dėl to prarado nemažai pozicijų. Tačiau atlikus remonto darbus, ekipažui pavyko pajudėti ir galiausiai po 8 valandų nuo starto pasiekti finišą.

Pasiekęs finišą, „Kreda“ komandos ekipažas dar turėjo įveikti 144 kilometrų pervažiavimą bendrojo naudojimo keliais iki bivako Rijade. Iš jo Dakaro dalyviai rytoj pajudės į penktąjį greičio ruožą.

„Dakaro naktinėtojai sėkmingai prisistatė į bivaką, o rytas dar net neatėjo. Šiandien sėkmingai tęsėm naktinio Dakaro istoriją. Gerai, kad užsidėjom papildomas lempas, pravertė važiuojant tamsoje. O šiandien greičio ruožas buvo greitas ir geras su labai įdomia kopų sekcija. Jas įveikėm naktį tik su galu varomu automobiliu, nusiėmę kardaną ir pusašius. Toks jau tas šiemet mūsų Dakaras, bet mes pasiruošę jį įveikti. Didziui patiko važiuoti per kopas su dviem ratais, man irgi – pūtėm su vėjeliu. Todėl viskas yra gerai“, – trumpą greičio ruožo apžvalgą pateikė A. Juknevičius.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją