Trečiadienį lenktynininkai įveikė ilgiausią šių metų Dakaro ralio greičio ruožą – net 464 km. Iš viso su pervažiavimais iki starto ir po finišo iki bivako dalyviai turėjo įveikti 706 km.

„Po šio varžybų etapo jaučiuosi kur kas geriau nei vakar“, – po finišo kalbėjo Arūnas. „Važiavimas buvo labai greitas, praktiškai visą laiką lėkiau iki galo atsukęs rankeną.

Keletą kartų pasitaikė pavojingos situacijos, kuomet po apačia atsivėrė bedugnė, sumėtė ratus, teko tiesiog praskristi. Tokiais momentais gyvenimas pralekia pro akis“, – juokėsi sportininkas.

Motociklininkas pasakojo, kad visą atkarpą važiavo grupelėje kartu su čeku Jan Brabec ir lenku Konrad Dabrowski. „Vienas kitam padėjome, stūmėme ir traukėme, manau, kad dėl to pasiekėme tikrai gerą rezultatą, rungiamės su gamyklinių komandų sportininkais, kurių technika žymiai greitesnė, taigi, manau, viskas puiku“, – tikina Arūnas.

„Diena buvo kiek šiltesnė, daug dulkių ir vėjo, kuris dažnai gelbėjo. Dabar svarbu pasiruošti dar dviem ralio dienoms iki po to laukiančio poilsio“, – kalbėjo A. Gelažninkas.

„Vienišių“ įskaitos Top-3 šiame etape:

  1. Arūnas Gelažninkas („Orion Dakar Team“) 4h 33'11''
  2. Milan Engel („Motor Racing Group“) +2:22 min.
  3. Benjamin Melot („Team Esprit KTM“) +3:40 min.


Bendra „vienišių“ įskaita:

  1. Arūnas Gelažninkas („Orion Dakar Team“) 16h 59'27''
  2. Milan Engel („Motor Racing Group“) +13:09 min.
  3. Charan Moore („Charan Moore“) +1:03:32 val.
  4. Benjamin Melot („Team Esprit KTM“) +1:14:03 val.
  5. Emanuel Gyenes („Autonet Motorcycle Team“) +2:42:38 val.


Šiuo metu bendroje įskaitoje lietuvis pakilo į 30-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją