Trečiadienį prie starto linijos stojo tik 9 iš buvusių 10 lietuviškų Dakaro ralio ekipažų: tautiečiai nebeišvydo Laisvydo Kanciaus, „Story Racing“ komandos atstovo, besivaržiusio keturračių įskaitoje.

Negana to, ypač skaudus praradimas ir automobilių įskaitoje: vos išvažiavęs į greičio ruožą šiurpią avariją patyrė Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro. Jų automobilis vertėsi, po ko ekipažas pranešė, jog yra sveiki, bet Dakaras baigtas.


Rimtų problemų greičio kilometruose išvengęs Vaidoto Žalos ir Paulo Fiuza ekipažas preliminariai užėmė 21-ą vietą, „Teltonika Racing“ duetas 465 km įveikė per 4 val. 19:57 min., nuo lyderio Nassero Al-Attiyah atsiliko 25:17 min.

Bendroje įskaitoje lietuviškas ekipažas lieka 13 vietoje (15 val. 23:31 min.). Nuo pirmojo dešimtuko V. Žalą skiria 40 minučių.

Pirmasis iš lietuvių finišą pasiekė Arūnas Gelažninkas: „vienišių“ įskaitos lyderis 465 km etapą įveikė per 4 val. 33:11 min. ir bendroje įskaitoje preliminariai finišavo 29-oje vietoje.

A. Gelažninkas 2: 22 min. lenkė artimiausią savo konkurentą čeką Milaną Engelą, kuris bendroje įskaitoje nuo lietuvio prieš šį etapą atsiliko daugiau nei 10 minučių. Dabar lietuvio persvara sieks apie 13 min. A. Gelažninkas taip pat beveik 5 min. lenkė prancūzą Benjaminą Melotą, kuris bendroje „vienišių“ įskaitoje užima trečią vietą.

„Gera diena, jaučiausi geriau, nei antradienį, nors tai ilgiausias ralio etapas. Labai greitas ruožas“, – iškart po finišo kalbėjo A. Gelažninkas.

Dieną užbaigęs Rokas Baciuška ir Oriolis Mena, ekipažas „Southracing“, džiaugėsi, kad dieną pavyko užbaigti penktoje vietoje. Toks tempas ir rezultatas leido ekipažui išlaikyti ir penktąją vietą bendroje įskaitoje.

Ekipažas „Mediafon team“, Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas, finišavo 16-oje vietoje. Ekipažas po šios dienos pakilo prie pat TOP 20 slenksčio – į 21-ą poziciją.

Gintas Petrus ir Šarūnas Paliokas, „Petrus Kombucha team“, iš ilgiausio Dakaro greičio ruožo grįžo būdami 55-oje pozicijoje. Tai lėmė, kad ekipažas pakilo į 47 vietą bendroje įskaitoje.

„ConnectPay Racing“ trijulė, Lietuvos sunkvežimio ekipažas, Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas, dieną užbaigė būdami 10-oje vietoje. O tai leido šokti ypač aukštai, dabar ekipažas yra 11-oje vietoje absoliučioje įskaitoje.

Antanas Juknevičius ir Didzis Zarinis, ekipažas „Kreda“, sugrįžo iš kopų vėliausiai. Finišą jie pasiekė būdami 67 vietoje.

„Heston Airlines“, Valdo Valiukevičiaus ir Pauliaus Kavaliausko ekipažas, rungtyniaujantis klasikinių automobilių įskaitoje, iš trasos sugrįžo šešti. Tai bendroje įskaitoje leido kilti į 18 poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)