„Pradėtas pirminis tyrimas dėl mėginimo nužudyti keletą žmonių, siejamo su teroristine grupuote", – sakoma nacionalinės kovos su terorizmu tarnybos prokurorų pranešime.

Ten pat nurodoma, kad numanomo sprogdinimo taikiniu tapusiame automobilyje buvę visi penki žmonės, įskaitant vairuotoją, yra Prancūzijos piliečiai.

Prokurorai nepateikė išsamesnių detalių apie sprogdinimą Džidoje. Vairuotojui Philippe'ui Boutronui buvo sunkiai sužalotos kojos; jis buvo operuotas Saudo Arabijoje, o paskui pargabentas į Prancūzijoje.

Organizatoriai sakė, kad šis incidentas su lenktynėmis nesusijęs. Saudo Arabijos tarnybos užsiminė, kad sprogimas nesiejamas su jokiais nusikalstamais veiksmais.

Tačiau Prancūzijos užsienio reikalų ministerija vėliau pakeitė savo rekomendaciją dėl lankymosi Saudo Arabijoje, o toks žingsnis atrodo prieštaraujantis tiek Saudo Arabijos tarnybų, tiek ralio organizatorių pareiškimams.

„Raginame laikytis didžiausio budrumo – saugumo pavojus“, – po sprogimo buvo paskelbta URM tinklalapyje.

„Saudo Arabijos tarnybos tiria, kad nustatytų sprogimo priežastį. Nusikalstamo akto galimybė neatmetama“, – pridūrė ministerija.

Garsiosios lenktynės, anksčiau vadintos Paryžiaus–Dakaro raliu, kadaise prasidėdavo Prancūzijos sostinėje ir baigdavosi Senegalo sostinėje Dakare.

Tačiau dėl grėsmių saugumui Šiaurės Afrikoje nuo 2009 metų šios lenktynės buvo rengiamos Pietų Amerikoje, o nuo 2020 metų – Saudo Arabijoje.

Šių metų ralio paskutinis etapas vyks sausio 14 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)