Teko įsijausti į elektrikų darbą ir taisyti trūkusį generatoriaus laidą. „Kreda“ ekipažui pavyko išspręsti kilusią problemą ir pajudėti, o galiausiai pasiekti ir trečiojo greičio ruožo finišą.

Problemą rado ir ją pašalino patys

Sausio 4-ąją Dakare vyko trečiasis greičio ruožas. Jame Dakaro dalyvius pasitiko 255 kilometrai atliekant kilpą aplink Al Qaysumah miestą. Organizatoriai šiame greičio ruože žadėjo 54 proc. smėlio, 23 proc. grunto ir 23 proc. kopų. Anot jų, laukė tikra smėlio begalybė, akmenys ir navigacinės mįslės kopose, klaidinančios net itin patyrusius šturmanus. Tačiau „Kreda“ komandai daugiau problemų sukėlė kitas iššūkis – dingęs automobilio generatoriaus krovimas. Dėl šios priežasties komanda buvo priversta stoti trasoje ir pasiraitojusi rankoves kibti į darbus.

„Važiuojant dinginėjo elektra, tiksliau vis prasčiau ir prasčiau krovė generatorius. O galiausiai, visiškai nustojo tą daryti. Stojom, kai buvo likę vos 8 voltai. Nusiėmėm apsaugą ir generatorių, o tada radom problemą. Buvo nutrūkęs generatoriaus laidelis, bet jį sutvarkėm patys. Įveikėm šitą problemą, įveiksim ir kitas. Svarbiausia, kad Dakaras tęsiasi“, – sakė „Kreda“ komandos lyderis A. Juknevičius.

Trasoje praleido beveik 6 valandas

Antrajame greičio ruože lenkusi vieną varžovą po kito, „Kreda“ komanda turnyrinėje lentelėje pakilo per 50 pozicijų – į 37 poziciją. Tačiau ekipažas trečiajame greičio ruože startavo iš 70-as, nes Dakaro organizatoriai nusprendė sumaišyti skirtingų klasių starto laikus. Startavus iš 70-osios vietos priekyje laukė ne tik automobiliai, bet ir lengvieji prototipai, SSV motobagiai ir didžiulius dulkių debesis formuojantys sunkvežimiai.

Trasoje praleidęs beveik 6 valandas, „Kreda“ komandos ekipažas pasiekė finišą. Po jo teko įveikti 167 kilometrų pervažiavimą bendrojo naudojimo keliais iki bivako. Iš jo Dakaro dalyviai rytoj pajudės į ketvirtąjį greičio ruožą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją