Kaip aiškino Valdas Valiukevičius, „Heston Airlines“ pilotas, „Dakar Classic“ grupės mašinos skirstomos į tris klases H1, H2 ir H3. Paskutinėje gali startuoti tik patys naujausi klasikiniai automobiliai. 1987 metais pagaminta lietuvių „Toyota BJ 71“ galėjo būti registruojama H1 arba H2 kategorijoje. Šių kategorijų greitis irgi skiriasi apie 10-15 procentų.

„Pasirinkome H1 klasę dėl to, jog pernai dauguma pirmojo dešimtuko lyderių važiavo šioje kategorijoje – pasakojo V. Valiukevičius. – Jos dalyvių greitis truputį mažesnis, vadinasi, gali padaryti mažiau klaidų ir pataupyti automobilį. Tačiau, pasirodo suklydome ir dėl to kentėsime visą maratoną.“

V. Valiukevičius aiškino, kad kentėti teks dėl to, jog pirmiausia startuoja H3, po to H2 ir tik po to H1 kategorijos dalyviai.

„Tad pirmą dieną užėmę 27 vietą bendroje įskaitoje ir 10-ąją H2 klasėje, būtume startavę 18 vietoje, nes H3 kategorijoje yra tik 8 dalyviai. O H2 kategorijoje lenktyniauja apie 60 mašinų. Tad mums teko startuoti apie 78 vietoje, po visų H2 ir H3 klasių“, – aiškino lenktynių dalyvis.

Ir tokia tvarka išliks viso maratono metu. Tai blogai tuo, jog po 70 automobilių trasa būna išties sugadinta ir tenka kankinti bolidą giliose smėlio provėžose. O tai, aiškino ekipažas, turi įtakos ir rezultatui.

„Tačiau Dakaras yra Dakaras. Lengvų dienų čia nebūna. Tą jau esu patyręs ne vieną kartą. Kaip bebūtų, judėsime į priekį ir kovosime dėl paties geriausio rezultato. Man didelis malonumas vairuoti legendinį Lietuvos automobilį legendiniame maratone“, – kalbėjo V. Valiukevičius.


Trečiame greičio ruože automobiliu, pramintu „Baltuoju pelikanu“, pasakojo V. Valiukevičius, teko važiuoti ir druskos ežeru, o smėlio buvo sąlyginai nedaug. Tiesa, antroje etapo dalyje nustojo veikti generatorius, visgi pasiekti finišą ir bivaką pavyko.

„Dabar jau Juozas Čibiras, mūsų mechanikas, bandys atstatyti generatorių“, – kalbėjo V. Valiukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)