„Deja, nutinka kartais taip, kad ir kaip norėtumei, problemos išspręsti negali“, – prabėgus kuriam laikui po organizatorių išplatintos žinios, kad L. Kancius turi techninių problemų ir netgi jei išsikapstys iš smėlio, lenktynės jam baigtos, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dalinosi sportininkas.

Paaiškėjo, kad lūžo priekinės pakabos dalis, o šios detalės su savimi sportininkas nei turėjo, nei būtų galėjęs ją gavęs pakeisti tiesiog dykumoje.

Tokia žinutė pribloškė gerbėjus, iki paskutinio tikėjusius, kad sportininkas dar gali susiremontuoti keturratį ir grįžti į greičio ruožą. Deja, sraigtasparniu jo technika buvo išgabenta į neutralizacijos zoną, o iš ten – į bivaką. Ir nors tarsi piktas pokštas pasirodė žinia, esą L. Kancius finišavo, tai viso labo buvo įrangos klaida.

Vylėsi kovoti dėl aukščiausių vietų

„Išsikėlėm tikslą bandyti kovoti dėl aukščiausių rezultatų su komanda ir visus metus tam dirbome ir ruošėmės, – pasakojo į bivaką sugrįžęs L. Kancius. – Tikėjome, kad galime kažką pasiekti, tą parodė ir pirmos trys dienos, kad galime kovoti, kad aš galiu kovoti dėl aukščiausių tikslų.“

Anot jo, puikiai sekėsi ir šiandien iki gedimo. Tačiau įveikus apie 100 kilometrų kopose lūžo stebulė ir susitvarkyti šio gedimo nebuvo įmanoma. Kadangi ryšio nebuvo, teko L. Kanciui teko kreiptis į organizatorius ir prašyti, kad būtų suteikta pagalba.

„Džiugu bent tiek, kad gedimas įvyko ten, kur nebuvo greičio, tai daugiau jokių pasekmių nebuvo nei man, nei keturračiui. O ką darysiu toliau, atvirai pasakius, nežinau. Dabar nesprendžiu, nes pagrindinis tikslas buvo kovoti dėl kažko aukštesnio, o važiuoti tam, kad važiuočiau... Nežinau, dar reikia pagalvoti“, – sakė L. Kancius.

Kaip Karoliui Birgilui, Delfi žurnalistui, dirbančiam Dakaro ralyje, pasakojo sportininkas, organizatoriai skyrė jam didžiulę laiko baudą, tačiau jei šis nuspręstų ir pasitaisytų keturratį, galėtų startuoti.

„Reikia tik priimti sprendimą ir nuspręsti, ar važiuoti dėl važiavimo, ir toliau gadinti techniką, ar dabar pasakyti stop“, – kalbėjo sportininkas, pridūręs, kad ilgai nelauks ir ką darys, nuspręs dar šįvakar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)