Pirmasis rimtas greičio ruožas Dakare Vaidotui Žalai ir Paulo Fiuzai, „Teltonika Racing“ ekipažui, ne itin patiko: paaiškėjo, kad jų turimas „Mini“ sunkiai įveikia T1+ bei bagių paliekamas vėžes, kurios yra platesnės.

Negana to, padėtį sunkino ir liūtys, nuplovusios greičio ruožą ir palikusios ne vienoje vietoje šlapio smėlio klampynes. Vienoje tokioje vietoje lietuvių ekipažui teko ir užstrigti, tiesa, kaip pasakojo V. Žala, kaltė čia teko konkurentų ekipažui.

Kaip pasakojo sportininkas, kurį laiką jiems su P. Fiuza teko važiuoti iš paskos konkurentams nuolat signalizuojant, kad pasitrauktų į šalį ir praleistų. Ir kai V. Žala ryžosi lenkti, paaiškėjo, kad vieta – ne pati geriausia: prieš akis buvo lietaus išgraužtas griovys smėlyje. Konkurentų ekipažas išsigandęs numygė stabdžius ir, sakė Lietuvos lenktynininkas, stabdyti teko ir jam.

Avarijos pavyko išvengti, nors, pasak V. Žalos, trūko vos dešimties centimetrų. Be to, „Mini“ variklis užgeso ir klampiame smėlyje Lietuvos ekipažas užklimpo. Nors gerbėjai išsiūbuoti automobilį padėjo, tačiau čia V. Žala prarado kelias brangias minutes lenktynių laiko.

Tad pervažiavime sutikęs ekipažą, kuris, jo nuomone, buvo kaltas dėl incidento, V.Žala neslėpė savo pykčio ir sportininkus užsipuolė. V. Žalai pasirodė, kad būtent garsiųjų brolių Timo ir Tomo Coronelių ekipažas buvo tas, dėl kurio lietuvis vos nesudaužė bolido ir užstrigo klampynėje.

Išlipęs iš „Mini“ V. Žala puolė šaukti, aiškindamas, kad brolių ekipažas pasielgė nedovanotinai. Visgi visiškai netrukus pavyko išsiaiškinti, kad kaltė dėl nesportiško elgesio turėtų tekti visai ne brolių ekipažui, o kitam, priekyje važiavusiam, Ispanijos lenktynininkų ekipažui.

„Atleisk, žmogau, atleisk, buvau pernelyg įpykęs“ – juokėsi atsiprašinėdamas ir savo klaidą supratęs V. Žala.

Vėliau dar tą patį vakarą bendraudamas su gerbėjais iš Lietuvos V. Žala istoriją papasakojo ir pasakė, kad reikės brolių ekipažo atsiprašyti ir atnešti jiems lietuviškų skanėstų. Jais tapo didžiulis šakotis, kurių, pasirodo, „Teltonika Racing“ komanda į Dakaro ralį pasiėmė ne vieną.

Visą linksmai pasibaigusį nutikimą broliai Coroneliai įamžino savo vaizdo reportaže.

„Ačiū už pyragą, gali rytoj taip pat padaryti“, – juokavo vienas iš brolių, filmuodamas lietuvių apsilankymą su dovanomis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)