Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro („Toyota Gazoo Racing Baltics“) užfiksavo geriausią laiką tarp lietuvių ir pagal preliminarius rezultatus finišavo 23 pozicijoje bendroje įskaitoje.

Pasak lenktynininko, nemažai laiko greičio ruože prarado dėl dulkių, kuriose turėjo važiuoti vejantis ir lenkiant kitus dalyvius.

Vaidotas Žala („Teltonika Racing“) finišavo per 13 min. 9 sek. Jo rezultatas iš finišą pasiekusių dalyvių – 36-as. Lietuvis atsiliko 2:13 min. nuo lyderio Nassero Al-Attiyah.

Antanas Juknevičius ir Didzis Zarinis („Kreda Team“) 19 km įveikė per 13:50 min. Tai 44-as rezultatas iš finišą pasiekusių 88-ių ekipažų.

Tiesa, pirmieji kilometrai nebuvo lengvi: neveikė elektroninė kelio knyga bei buvo nedidelių problemų su varikliu, tad panašu, vakare prireiks mechanikų rankų.

Gintras Petrus ir Šarūnas Paliokas („Petrus Kombucha Team“) nuotolį įveikė per 15:01 min. (54 vieta).

Keturratininkas Laisvydas Kancius („Story Racing S.R.O.“) 19 km įveikė per 18:35 min. užėmė 9-ą vietą ir nuo lyderio, argentiniečio Manuelio Andujaro atsiliko 8:25 min. Iš viso šioje kategorijoje prologą įveikė 20 dalyvių.

Motociklininkas Arūnas Gelažninkas („Orion Dakar Team“) bendroje įskaitoje finišavo 44-oje vietoje ir 3-ias „vienišių“ klasėje.

Lietuvis lenkė beveik 100-ą dalyvių: bendroje įskaitoje varžosi net 143 lenktynininkai.

Arūnas Gelažninkas ("Orion Dakar Team" nuotr.)

Iš 6-os pozicijos bagių klasėje startavo Roko Baciuškos ir Oriol Mena ekipažas („South Racing“), kuris prologo kilometrus įveikė per 15:05 min. Tai 1:43 min. lėčiau nei kol kas geriausią rezultatą užfiksavęs lenkų ekipažas Michalas Goczalas ir Szymonas Gospodarczykas (13:19 min.). Preliminariai ekipažas užėmė 12-ą vietą.

„Prologas įveiktas. 12-a vieta – ne geriausias rezultatas, nes prakirtome ratą. Bet tai tik apšilimas. Tikra kova prasideda sekmadienį“, – po finišo savo feisbuko paskyroje rašė R. Baciuška.

Bagių įskaitoje Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon Team“) trasą įveikė per 16:50 min. (preliminariai 29 vieta).

Sunkvežimių klasės ekipažas – Vaidotas Paškevičius, Slavomiras Volkovas, Tomas Gužauskas („ConnectPay Racing“) prologe užėmė 19-ą vietą – 15:51 min.

Ralio debiutantai 2:50 min. atsiliko Eduardo Nikolajevo, Jevgenijaus Jakovlevo ir Vladimiro Rybakovo trijulės (13:01 min.).

Ralį pradėjo ir „Dakar Classic“ įskaitoje besivaržantis Valdo Valiukevičiaus ir Pauliaus Kavaliausko („Heston Airlines“) duetas. Po pirmųjų kilometrų ekipažas rikiuojamas 27-oje pozicijoje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)