Dar 2018 m. Dakaro organizatorių pripažinta ekologiškiausia komanda tvarius ir aplinkai draugiškus sprendimus naudoja iki šiol.

Iki šiol atsarginius ratus, kurių kiekvienas sveria 45 kg, mechanikai kraudavo savo rankomis. Tokių ratų sunkvežimyje iš viso 28, tad pakrovimui tenkančios svorio ir laiko sąnaudos buvo labai didelės. Todėl lenktynių komandai reikėjo greitesnio sprendimo, nes kiekviena akimirka yra aukso vertės.

Šiemet darbas lengvas ir sklandus, nes atliekamas su šakiniu elektriniu krautuvu „Linde“ E16P. Su partneriais, atstovaujančiais tvarius technikos sprendimus siūlančią įmonę, Antanas Juknevičius bendradarbiavo jau pernai.

Krautuvas „Linde“ yra modernus, draugiškas aplinkai, elektrinis, su pažangia ličio jonų akumuliatorių technologija, o tai labai svarbu komandai, kuri ne vienerius metus naudoja ekologiškus sprendimus: ant palaikymo sunkvežimio ir kemperio stogo įrengtos saulės elektrinės, viso Dakaro metu naudojami elektriniai įrankiai, apsieinama be triukšmingų, teršiančių benzininių generatorių. 2018 m. Antano Juknevičiaus komanda pelnė išskirtinį „Eco-Label“ apdovanojimą už įdiegtą tvarų saulės energijos panaudojimo sprendimą ir buvo pripažinta viena ekologiškiausių Dakare.

„Mechanikams ir ekipažui bus užtektinai iššūkių Saudo Arabijoje, tad džiaugiamės kiekviena sutaupyta akimirka“, – sako „KREDA“ komandos lyderis A. Juknevičius.

Jau artėjantį pirmadienį (lapkričio 22 d.) komandos technika (lenktyninė mašina, techninio palaikymo sunkvežimis ir kemperis) pajudės iš Lietuvos į Marselio uostą Prancūzijoje. Palaikymo sunkvežimį ir kemperį vairuos komandos mechanikai. Marselio uoste technika bus pakrauta į laisvą, kuris po mėnesio turėtų pasiekti Saudo Arabijos krantus.

Lenktynininkas su likusiais „Kreda“ komandos nariais į Saudo Arabiją išskris lėktuvu prieš Kalėdas.

2022-ųjų Dakaro ralis sausio 1-14 dienomis trečią kartą vyks Saudo Arabijoje. „Kreda“ komandos lyderis – Antanas Juknevičius yra labiausiai patyręs lietuvis Dakaro lenktynininkas, besirengiantis 13-am savo Dakarui. Smėlynus ir dykumas laikantis savo stichija, Dakaro panku vadinamas lenktynininkas yra tris kartus pagerinęs Baltijos šalims priklausantį geriausią rezultatą automobilių kategorijoje. 2018-iais Antanas Juknevičius organizatorių oficialiai pripažintas Dakaro ralio legenda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)