Pirmoji komandos naujiena – naujas pavadinimas. Nuo šiol „Mini“ bolidu Dakaro ralyje važiuosiantis V. Žalos ir P. Fiuzos ekipažas vadinasis „Teltonika Racing“.

Apie tai, kad keičiasi pagrindinis komandos partneris – bendrovė „Agrorodeo“ – buvo pranešta pristatymo išvakarėse. Bendrovė, paskelbusi įrašą savo socialiniame tinkle „Facebook“, akcentavo, kad 2022-ieji yra paskutiniai metai, kai bendrovė, remdama ekipažą, simboliškai keliaus į Dakarą.

Iki šiol ši viena didžiausia grūdų eksportuotoja Baltijos šalyse ekipažą į iššūkius lydėjo septynerius metus.

Pasikeitė ir komandos bolidas. Jame po kapotu – naujas variklis, turintis vieną turbiną. Tai, anot V. Žalos, buvo sudėtingas sprendimas finansiškai, tačiau užtikrins, kad automobilis patikimesnis.

„Nebus to nelemto dirželio, kuris kamavo mus pastaruosius metus, be to, variklis turės didesnį kvėpavimo diapazoną, didesnį sukimo momentą“, – kalbėjo V. Žala, priminęs, kad praėjusiame Dakaro ralyje tik du – lietuvių ir dar vieno ekipažo – „Mini“ turėjo senuosius dviejų turbinų variklius.

Drauge į su V. Žalos ir P. Fiuza ekipažu į Dakaro ralį grįš ir S. Jurgelėnas. Tiesa, į šturmano kėdę jis nesės – rūpinsis visa komandos komunikacija ir žiniomis, pasiekiančiomis komandos gerbėjus ir žiniasklaidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)