Antradienio rytą komandos pristatymą surengęs bene ištvermingiausias Lietuvos motociklininkas dar kartą parodė ir starto numerį, kuriuo šiemet bus pažymėtas lietuvio ekipažas – 36. Galima savotiškai pajuokauti, kad šis numeris susijęs ir su A. Gelažninku kita prasme – būtent tiek metų šiemet suėjo motociklininkui.

„Tik pabaigęs praėjusį Dakaro ralį jau ruošiausi būsimam. Norėjau dalyvauti gausybėje varžybų, bet koją pakišo trauma, todėl rimčiausias pasiruošimas prasidėjo nuo šių metų rugsėjo. Taisyklė tokia, kad kuo daugiau ir sunkiau dirbsi prieš Dakaro ralį, tuo lengviau bus jame“, – akcentavo A. Gelažininkas, pabrėžęs, kad vienišių klasė reikalauja ne tik ištvermės, bet ir techninių žinių, mat kartais ralį gali tekti palikti dėl paprasčiausio neišsprendžiamo gedimo.

Fizinį pasiruošimą A. Gelažninkui sukliudė patirta kojos trauma. Nors į varžybas motociklininkas grįžo, visgi, sakė jis, koja dar tikrai nėra tiek sustiprėjusi, kiek jam norėtųsi. Sutrumpėjo ir varžybų, kuriose jis planavo ruoštis Dakarui, sąrašas.

Visgi ketvirtajame Dakaro ralyje dalyvausiantis lietuvis akcentavo, kad šia prasme raliui ruošėsi ypač stropiai, kadangi mokėsi iš patyrusių Dakaro trenerių, KTM komandos specialistų, kurie padėjo išsinagrinėti motociklų technines subtilybes.

A. Gelažninkas neslepia, kad daug kas klausia, kodėl jis nevažiuoja bendroje Dakaro motociklininkų įskaitoje, o dalyvauja vienišių klasėje. Visgi jis akcentavo, kad visi motociklininkai rungiasi ir bendroje įskaitoje, o vienišių įskaita – papildoma.

„Ir jokia paslaptis, tikrai norisi apginti titulą“, – kalbėjo jis.

Viena svarbiausių naujienų – naujas A. Gelažninko motociklas, kurį gamino „Husqvarna“ gamintojas. Tai – naujausias modelis, su patobulinta pavarų dėže, ir, akcentavo motociklininkas, patikimesnis nei ankstesnis sportininko motociklas.

„Svarbiausia, kad jis negestų“, – komentavo lenktynininkas.

Antroji naujiena, ganėtinai netikėta visiems A. Gelažninko gerbėjams, pasikeitęs komandos pavadinimas. Ateinančiais metais Dakare sportininkas startuos „Orion Dakar Team“ komandos vardu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)