S. Jurgelėnas pasakojo, kad sekė tarpinius laikus, kai važiavo jo buvęs porininkas. Anot pašnekovo, tai, kaip V. Žala važiavo, tik parodė tai, ką jis sugeba.

Kai Lietuvą pasiekė žinia, kad „Agrorodeo“ ekipažo kortas supainiojo automobilio sankabos gedimas, o vėliau ir rimtesnės techninės problemos, S. Jurgelėnas prisipažino, kad su bičiuliu susirašė.

„Tik aš ir pats esu ten buvęs, kada veiksmas vyksta ir reikia dalykus aiškintis, tai iš Lietuvos smalsaudamas niekuo nepadėsi, tik atimsi laiko. Grįžo Vaidotas, bus laiko pokalbiams, o tuomet stengiausi palaikyti, nuteikti optimistiškai“, – akcentavo pašnekovas.

S. Jurgelėnas nespėlioja, kodėl nepasisekė „Agrorodeo“. Anot jo, Dakaras vyksta jau 40 kartą ir jo statistika negailestinga – pusė dalyvių nefinišuoja dėl vienokių ar kitokių priežasčių.

„O kiekvienas atvažiuoja tikėdamasis, kad resursų, jėgų ir technikos užteks nuvažiuoti iki finišo, – pabrėžė jis ir pridūrė, kad tą gerai iliustruoja ir šių metų „Kamaz“ komandos istorija, kai vieno iš automobilių ventiliatorius subyrėjo ir pilotas siekti pergalės nebegali. – Ir nepasakysi, kad žmonės neprižiūrėjo ir paliko kažkokį seną aptrupėjusį ventiliatorių. Dakare nutinka visokių dalykų.“

Pašnekovas nė neabejoja, kad V. Žala dar grįš į Dakaro ralį. Tą išduoda vien jo amžius, mat šiose ištvermės lenktynėse visi važiuoja ilgai, o aukštumų pasiekia anaiptol ne dvidešimtmečiai.

„Dar važiuoti ir važiuoti jam. Tai manau, kad dar ne vienas, ne du ir ne trys Dakarai bus, ras galimybių parodyti, ką jis gali maratonuose nuveikti“, – neabejojo buvęs šturmanas.

Į Portugaliją nevažiuos

V. Žala gerbėjams užsiminė apie galimybę startuoti varžybose Portugalijoje, bet ten S. Jurgelėnas važiuoti nežada. Pasak jo, pirmiausia neleistų sveikata, be to, V. Žalai būtų naudinga pavažiuoti su šturmanu iš Portugalijos Paulu Fiuza.

„Būtų ne pro šalį pasisemti patirties ir patarimų iš Paulo. Manau, kad jeigu nesutrukdys COVID-19 situacija, jei renginys įvyks, Vaidas ten pravažiuos ir parodys tikrai neblogą rezultatą“, – neabejojo šturmanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)