Antrame greičio ruože net 82 proc. trasos sudarė smėlis, 13 proc. – kopos, o likusius 5 proc. – dirvožemis.

Didžiausias pokytis, lyginant su sekmadienio finišavusiųjų pozicijomis, tas, kad Benediktas Vanagas ant stalo metė turimą kozirį – pasinaudojo privilegijuoto dalyvio teise ir žymiai pagerino savo starto pozicijas. Pirmadienį jis startavo ne iš 32-os, o iš 23-ios vietos.

Tokios pačios nuolaidos – kilstelėti ekipažą aukščiau – iš organizatorių prašė ir „Agrorodeo“ komanda, tačiau ji nebuvo nesuteikta.

„Bet čia nieko, sekmadienį Carlosas Sainzas startavo iš galo, o finišavo priekyje. Ir čia dar per dulkes. O pirmadienį mūsų kopos laukia“, – sekmadienį vakare ramino save V. Žala.

Deja, „Agrorodeo“ komanda pranešė liūdną naujieną – įveikus vos keliasdešimt kilometrų sugedo MINI variklis. „Vos išlindus į kopas pradėjo kalenti variklis...Pabaiga“, – apie situaciją pranešė „Agrorodeo“ komanda.

Dar sekmadienį vakare V. Žala nerimavo dėl variklio būklės, bet užvedus jį lenktynininkas nusiramino. Atrodė, kad motoras neskleidžia įtartinų garsų. Varžybos „Agrorodeo“ ekipažui baigėsi įveikus vos keliasdešimt kilometrų. Čia dalyviams reikėjo įveikti maždaug 30 km kopų atkarpą, tai nėra daug visos distancijos atžvilgiu, tačiau čia MINI ir baigė savo pasirodymą 2021 m. Dakaro ralyje.

B. Vanagas startavo iš 23 vietos, tačiau greičio ruožo pirmuose kilometruose krito į 38 poziciją. Lietuvos ekipažas demonstravo stabilų tempą, rikiuotėje kilo aukštyn bei finišavo 15-oje vietoje. Bendroje įskaitoje „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ ekipažas po dviejų etapų (685 km) užima 24 vietą, nuo lyderio Stephane'o Peterhanselio atsilieka 1.13:12 val.

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas („Heston Airlines team Pitlane“) antradienį finišavo 29 vietoje (4 val. 53 min. 46 sek. + 50 min. 32 sek.). Šis lietuvių ekipažas bendroje įskaitoje užima 34 vietą, nuo lyderio atsilieka 1 val. 34:52 min.

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis (KREDA) finišavo 40 vietoje (5 val. 13:04 min.), nuo lyderio atsiliko 1 val. 9:50 min. Bendroje įskaitoje duetas po dviejų etapų užima 40-ą poziciją (+2.01:42 val.).

Gintas Petrus su Jose Marquesu („Petrus Kombucha team“) finišavo 45 pozicijoje (5 val. 29:02 min.). Bendroje įskaitoje ekipažas yra 47-as (nuo lyderių atsilieka 2 val. 37:43 min.).

Motociklininkas Arūnas Gelažninkas („Zigmas Dakar Team“) antradienį bendroje įskaitoje finišavo 33 vietoje, buvo 1-as „vienišių“ („Original by Motul“) įskaitoje. Čia bendroje įskaitoje lietuvis pakilo į antrą vietą ir nuo rumuno Emanuelio Gyeneso atsilieka 3:43 min.

Keturračių įskaitoje Laisvydas Kancius 457 km trasą įveikė per 6.43:23 val. ir užėmė 10 vietą. Nuo lyderio amerikiečio Pablo Copetti jis atsiliko 1.14:08 val. Bendroje įskaitoje debiutantas užima 11 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (495)