Visgi ne visiems procedūros klostosi lyg iš pypkės. Antanas Juknevičius, „Kreda“ komandos pilotas, pasiguodė, kad šiemet varžybų komisarai gerokai griežtesni ir kabinėjasi prie dalykų, kurie anksčiau jiems nerūpėdavo.

„Prisikabino, kad antena ne toje vietoje. Sakau, klausyk, brolau, keturi metai automobilis čia, visus tuos metus tau viskas tiko, o dabar kažkodėl anteną nori pastumti 20 centimetrų į kitą vietą“, – pasakojo sportininkas.

Šypsena nepuošė ir Vaidoto Žalos, „Agrorodeo“ komandos lyderio, veido. Pirmieji formalumai buvo įveikti labai greitai: sportininkas pristatė savo drabužius, šie atitiko reikalavimus, klausimų komisarams nekėlė ir automobilio saugos įranga.

Rūpesčiai prasidėjo ėmus tikrinti techninę automobilio būklę. Pirmiausia komisarui neįtiko, kad ant lietuvių Mažylio suklijuoti ne visi lipdukai, nėra valstybinio ženklo numerių lipdukų. Šiuos suklijavus, problemos nesibaigė.

Paaiškėjo, kad V. Žala teisėją žino kaip garsėjantį ypatingu griežtumu.

„Jeigu užsirovėm ant žilo teisėjo, tai nieko čia nepriderinsi, sakė, pašauk mane, kai susitvarkysi“, – replikavo lenktynininkas, pabrėžęs, kad žilagalvis varžybų komisaras ypač priekabus ir reiklus, nepraleidžiantis pro akis nė vienos smulkmenos.

Paaiškėjo, kad varžybų komisaras panoro padaryti tai, kas įprastai beveik niekuomet nedaroma: pamatuoti turbinos restriktoriaus diametrą. Kad tokia procedūra būtų atlikta, automobilio variklio skyriuje reikia kaip reikiant padirbėti ir išardyti nemažai komponentų.

„Pernai tikrai buvo daug lengviau, šiemet pradėjo kabinėtis. Dabar turime laukti įrankių, nes niekada čia niekas neardo tų automobilių. Juo labiau dar nuo praėjusių metų užplombuotas tas restriktorius“, – stebėjosi V. Žala laukdamas, kol komandos nariai atsiveš iš bivake likusio sunkvežimio įrankius ir galės atlikti tai, ko reikalauja varžybų komisaras.

Dakaro ralio startas, prologu vadinamas 11 km ilgio greičio ruožas, visų lenktynių dalyvių laukia šeštadienį, sausio 2-ąją. Sausio 3 d. teks leistis į pirmąjį kelių šimtų kilometrų ilgio greičio ruožą. Dakaras finišuoja sausio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)