Šiais metais Dakare netrūks ir lietuvių ekipažų, kurių bus net 7. Automobilių įskaitoje Lietuvos garbę gins Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala, Antanas Juknevičius, Gintas Petrus ir Edvinas Juškauskas. Motociklų įskaitoje važiuos Arūnas Gelažninkas, o keturračių – Laisvydas Kancius.

Būtent pastarojo šansai ir yra vertinami geriausiai iš visų lietuvių. Lenktynininkas taps pirmuoju lietuviu važiavusiu keturračiu Dakaro ralyje. 36-erių klaipėdiečio šansus Dakare TOPsport ekspertai vertina 3 proc., jog jam pavyks triumfuoti. Nors daug galimybių laimėti TOPsport lažybininkai lietuviui nesuteikia, jam prognozuoja net devintą vietą bendroje keturračių įskaitoje.

Štai Artūro Gelažninko galimybės laimėti yra tik teorinės – 0,1 proc. Pergalė motociklų įskaitoje prognozuojama austrui Toby Price‘ui, kai praėjusių metų čempionui Ricky Brabecui prognozuojama trečioji vieta.

Automobilių įskaitoje visų lietuvių šansai taip pat yra tik teoriniai, tačiau geriausiai yra vertinami B. Vanagas ir V. Žala. TOPsport ekspertai prognozuoja, jog aukščiausiai iš lietuvių finišuos praėjusiais metais geriausiai pasirodęs B. Vanagas ir tokią tikimybę vertina 35 proc. Praėjusiais metais vienu metu net pirmavusio V. Žalos šansai vertinami 30 proc., o A. Juknevičiaus – 20 proc.

Kiek prasčiau yra vertinamas G. Petrus, kurio galimybes finišuoti aukščiausiai iš lietuvių TOPsport ekspertai vertina 10 proc., o prasčiau yra vertinamas E. Juškauskas – 5 proc.

Daugiausiai intrigos keliančioje automobilių įskaitoje šiais metais matomi ryškūs lyderiai.

TOPsport ekspertai mano, jog po dviejų metų pertraukos čempiono vardą susigrąžins Nasseras Al-Attiyah ir jo šansus vertina 25 proc. Praėjusių metų čempiono Carloso Sainzo galimybės vertinamos 20 proc., o Stephane‘o Peterhanselo – 15 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)